wiie! :D

Det är bestämt att jag ska träna för Jenny på torsdag, dessutom så har det dykt upp en annan nyhet. Det är så att Lovisa och jag pratade och bestämde att hon skulle vara med på utehoppningen på Prinsen i clear round klassen, LD. Kommer säkert bli toppenbra. Hon ska även ha med sin ponny Kashmir. Men eftersom hon inte ridit Prinsen så jätte mycket så ska vi ta med Prinsen när vi tar med Annabell. Riktigt skoj. Blir antingen lite provhopp för lollo på torsdag eller,om Jenny hinner så blir det dressyrträning för honom också. Fredag blire uteritt för hans del.
/olivia
p.s. Har dock enormt dåligt samvete för att Niklas får stå själv.  :(

Ang Header

Ja, vi har inte hunnit göra en ny header än. Vi har ju Maja som är ny medlem och då måste vi ju byta såklart. Men mitt PS funkar inte just nu så Malva skulle visst slänge ihop något litet och snabbt så gör vi en lite snyggare senare när Malva och Maja har fått hem Herman och Bob så har vi lite mer bilder och så. Tänkte att iv även kunde presentera oss en gång till alla tre också lite mer noggrant. Blir det bra? :D
/ olivia

klockren ponny!

Åkte hem från skolan idag men tog mig ut och red med Linnea( prinsens medryttare) ändå. Gick bra fast jag var lite yr trots allt. Men hon var så himla klockren verkligen! Skötte sig jätte bra och var pigg. VI red till svalnäs och klättrade och hittade lite grenar på 40 cm som Annabell trodde var 80 cm, haha. Andra gången iaf.. Busgumman. Jätte nöjd och det stärker verkligen oss när det går bra en dag ibland. Superglad verkligen och ser nu fram emot tors-fre hos Lovisa där Annabell ska vara med mig! Blir troligtvis dressyrträning för Jenny på torsdag kväll(privat). Och på fredagen ska jag evetuellt hoppa i Lollos paddock. Bästa Mattan kommer också.
Bild från i måndags. Från vänster. Olivia & Annabell- Malva & Prinsen
/ olivia

Ridlektionen idag :D

Hej !

Red idag :) Fick ha Szaman :) Szaman var väldigt fin idag , var väldigt mjuk i galoppen och så :) Efter en stund som vi hade skrittat hörde jag att nånting "dunkade" bakom mig , så jag tittade bakåt och då stegrade BraveHeart två gånger ! Först blev jag rädd en det blev bra sen , hon som red höll sig kvar så . Men det var mysigt med Szaman iallafall :) Sen när vi skulle sluta fick vi kasta runt en boll till varandra medans vi satt på hästarna :) :D Vi kanske ska spela handboll nästa gång :D Szaman reagerade inte på bollen som tur var , men Bob var rätt rädd för den XD Han ville inte riktigt vara nära bollen XD  Men det var kul iallafall :) Hoppas vi har handboll nästa gång och att jag får Szaman :DD


Szaman <3

/ Maja :)

Manuell eller Auto?

Jag har precis lärt mig att fota med min systemkamera på manuell. Jag älskar den inställningen! Den tar så sjukt fina kort, och ja.. jag bara älskar den. Brukar inte fota på Auto så mycket. Bara i nödfall, haha.

Vad tycker ni, vad är lättast och vad är bäst att fota med, Manuell eller Auto? Eller brukar ni kanske fota med någon annan inställning? (:

/malva

Prestentation av mig, Maja :)

Hej allihopa !

Jag heter Maja och är 12 år gammal . Mina intressen är hästar, ridning och lite musik . Jag rider en gång i veckan och det har jag gjort i 4-5 år nu , och älskar det jätte mycket  . Jag rider på en ridskola som heter LRK . (Lidköpings Ridklubb) Där finns en häst som heter Bob Hayle , fast man säger bara Bob . Det är min favvohäst på ridskolan , mer info kommer om honom sen :)  Jag ska även hyra en häst från ridskolan i sommar :) Vem det är får ni veta snart XD

Ja .. Det var nog det mesta om mig .. Kanske inte så jättemycket men , aja .

Tänkte skriva lite om Bob också :)
Bob är en mörkbrun/svart valack född 1992 , Han är alltså 19 år . Han är jättesnäll i all hantering , han hjälper också om man är kort genom att ta ner huvudet lite extra så man kan tränsa och så :) Han är jätteduktig på att hoppa , han verkar gilla det också . Men eftersom att han är rätt gammal så får han högst hoppa 80cm nu . Dressyren tror jag han tycker sådär om , han vill inte jämt , men brukar inte krångla . Det är faktiskt Bob som jag ska hyra i sommar <3 Han kommer om 14 dagar <3 Det blir nog den bästa sommaren någonsin om inget händer <3







Han sträckte sig efter pappa kaffe ... XD <3

Sötnos <3

Vill bara säga TACK till underbara Olivia och Malva som erbjöd mig att vara med på bloggen <3

/ Maja

Ny medlem!

Nu har vi fått en ny medlem här på bloggen! Nämligen Maja! Hon hade ju en blogg med Malva förut också men den kraschade hela tiden och dem har fått starta om den två gånger. Så nu beslutade vi att hon fick gå med och blogga i våran blogg. Jätteroligt!
/ olivia

Ridpasset idag

Prinsen var helt amazing idag! Han har nog aldrig varit så fin. Verkligen helnöjd! Malva fotograferade. Hinner typ inte skriva någonting mer nu tyvärr men jag hinner nog slänga upp tre bilder iaf!
/olivia

Lite smått updatering

Malva kommer om typ 3 timmar och ska nog fotografera när jag rider. Dock så är det jätte dåligt väder! BORING! Prinsen ska dressyrtrimmas lite i ridhagen vad jag har tänkt och Annabell får som vanligt en skön skogstur och jag ska hoppa över diket några gånger hade jag tänkt. Blir ju ingen hoppning med henne ju annars eftersom hon har semester från banan. LÄNGTAR annars över att hoppa min fina älskling ! <3 Något jag också längtar efter är hösten faktiskt. För då kan pappa äntligen köra mig och då blir det nog clear round då och då med Prinsen och förhoppningsvis Annabell! Ska försöka ta grönt kort också.
/ olivia
bjuder en bild på lovisa och pasja sen i tisdags :)

Stallet med Moa.

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet. Var där med Moa. Hon fick rida Pralin och såklart blev hon jätteglad, hon harv ju haft honom som favorit förut men sen bytte hon. Men nu blev han favorit igen! Haha.

Dom skulle ha markarbete idag, fast det blev ganska mycket hoppning. Fast det var bara hinder på sockerbitar, när dem står som högst. Och det var kanske 50-60 cm.
Men iaf. Dom skulle stå upp i lätt sits i början ganska länge i skritten, och så skulle dem ha ute armarna i luften. Sen i traven skulle dom fortsätta stå upp med armarna i luften. Haha, blev ganska länge dom stog upp. Tyckte lite synd om Moa, för jag vet hur det är att få stå så, så länge. Man får ju rejäl träningsverk dagen efter!
Sen skulle dem hoppa med armarna i luften. Haha. Här får ni lite bilder!

Pralin.


Moa och Pralin hoppar.


aww.

/malva

Mitt schabrak har anlänt!

Japp, ni såg ju rubriken. Mitt älskade schabrak jag beställde ifrån horze har äntligen anlänt!

Bild

Ursäktar mina strumpor som kom med i bilden xD

/malva

Kul!

Hörde att Malva hade fått en systemkamera! Såg det även på bloggen, haha. Jätte roligt för hennes skull! Ni ska bara veta hur himla mycket hon har GNÄLLT om en systemkamera. Så fort hon kommer hit snor hon min kamera. AJABAJA! Hoppas hon kan komma och fota någon dag! Eller hon kommer ju varje måndag (A) blir kul att se hur den fungerar.  <3
/olivia

Hoppning!

Hoppade Prinsen idag, var nästan två veckor sedan sist nu! :O bara för att han varit sjuk.. I början var han jätte dum och vägrade att gå fram. Men när jag vände mot hindret så piggnade han till lite. Konstigt nog så höll han på och rev och vägrade hela tiden då men tillslut gick det bättre och även idag kom vi upp till 1 meter! Eller ja, 97 cm om man ska vara exakt. Vi hoppade det tre gånger. Första gången råkade vi komma i trav men klarade det med nöd och näppe. Det är på det hoppet vi har bild på . Andra hoppet var bara SÅÅÅ rätt. Det bästa hoppet vi någonsin gjort tillsammans tror jag verkligen! Kändes så bra. Efter det var han nära att riva igen för han var trött och då hoppade jag istället ett litet oxer på 70 cm.
/ Olivia

Dressyrmupparnas flummfilm!


Haha, jag älskar denna videon! Det är Dressyrmupparna Linn och Ingrid som gjort en film, "En vanlig dag i stallet" heter den. Det roligaste börjar 30:29! haha, sjukt rolig!! xD

/malva

Ny kamera!

Hejsan svejsan och oj vad glad jag är!

Det var nämligen så att pappa såg i ett reklamblad att det var rea på Expert så en Nikon D3000 kostade bara 2999 kr! Så idag åkte pappa och köpte den så ska jag betala honom sedan.

Älskar dig älskade systemkamera! ♥

/malva

Hmm, rubrik?

Var hos Olivia idag. Vi red ut och bytte hästar efter halva vägen. Det var jöttemysigt och fint väder, men hinner tyvärr inte skriva om den ridturen idag! Men om ni vill läsa ändå så kan ni kolla Olivias privata blogg: http://oliiviiagustavsson.blogg.se/.

/ Malva

Lite uppdatering!

Förlåt att jag inte bloggat på länge. Har varken haft lust eller något att blogga om.

Om ca 3-4 veckor hämtar vi Herman. Längtar! Antar att det kommer bli mycket mer uppdatering då. Bilder kommer det också att bli mycket av.

Imorgon ska pappa stanna på Expert och kanske köpa en systemkamera till mig. Jag skickar med pengar. Ifall den systemkameran som jag vill ha finns kvar, blir det en Nikon D3000.

Imorgon åker jag med Olivia hem till henne efter skolan. Vi ska rida ut. Hon på Annabell och jag på Prinsen. Det blir kul, saknar Olivisen så.

Efter att jag vart hos Olivia, ska jag träna med hela klassen inför klassfotbollen. Inte långt kvar tills den är! Vi har vunnit två år i rad nu, och hoppas på en trejde gång. Håller ni tummarna för oss? (a)


Jag och Herman ♥

/malva

Veckans favorit

veckans favorit går absolut till detta snygga schockemöhle schabraket! Fick även det idag utav min moster och morbror som försenad födelsedagspresent tillsammans med matchande benlindor. Dock var det inte dressyrmodell utan allround i storlek full :)
/ olivia

Många dagar..

Många dagar sedan jag bloggade här nu.. Prinsen har varit sjuk i ungefär en vecka. Han har gått på antibiotika, haft 40.3 i feber och det visade sig att han hade fått anaplasmos som är en fästingsjukdom. Var helt otroligt att han stod på benen. Hela skapet hade svullnat upp och han hade fått ödem och det var massa strul. Nu är han skönt nog återställd och vi har börjat rida honom. Annabell har även fått semester från ridbanan ett tag då hon verkligen har tröttnat där nu. Kommer ändå bli skönt att rida i skogen varje dag men lite tråkigt när man är själv, lite läskigt när man vet att det kanske gömmer sig en älg bakom nästa kurva!
Niklas mår toppenbra och är piggare än vanligt. Han får ju så mycket gräs som möjligt nu från våran trädgård och vi har även stängt av halva deras hage för att spara gräs fast han smet in där igår efter några veckors avstängning för att äta gräs. Busponnyn! Han mycket rullat under elller något. I torsdags så fotograferade vi alla tre hästarna så jag tänkte lägga upp lite bilder! Fler bilder finns även på min privata blogg oliiviiagustavsson.blogg.se
/ olivia

Hoppning med Prinsen

Min ruskigt duktiga ponny och jag hoppade 1 meter igår. Han var så pigg och glad. Hoppade det bara en gång och fick inte bild på det men fick en bild på ett hinder som var typ 80 eller 90 cm någonting sådant.

Han skötte sig verkligen superbra hela tiden och tyckte det var roligt. Aldrig hoppat så högt som en meter men nu är det gjort och det känns riktigt bra. Ska hoppa ungefär samma som jag gjorde idag, nästa vecka. Här kommer två bilder.

sista bilden var det högsta hoppet vi fick på bild fast han var nära på att riva då vi kom lite för sakta och lite okontrollerat.

 

/ Olivia

 


RSS 2.0