Dag i söne ! :)

Hej !
Idag har jag spenderat min dag i Söne! Eftersom Olivia är i Göteborg så fick jag åka hem till henne och motionera Nikke . Det började med att jag åkte ut till söne runt halv 3 . När jag skulle hämta Nikke i hagen gnäggade han . Han är så gó den där söta ponnyn! Han var lite seg när jag ledde honom genom hagen . När jag tat in honom i stallet var han så mysig så (som han alltid är) . Han var jättesnäll och gó . Jag började att borsta honom en stund . Sen när jag kratsa hovarna drog han inte ner hoven och var inte sur när jag kratsade som han är ibland när man kratsar hovarna . Sadeln låg redan på ett sött litet rosa schabrak så jag tog det idag . Jag värmde bettet en jättelång stund och när jag slutade värma det vart det supervarmt . Och så tog jag dem vanliga svarta benskydden . När jag var klar ledde jag ut honom , jag märkte att att han var rätt seg då , så jag antog att han skulel vara rätt seg när jag red med .
Det var han xd Jag red längs vägen för att sen en liten längre bot bort kunna rida in på en stig i skogen jag och Olivia red på i Måndags , eller var det Tordags ? Aja, kommer inte ihåg xd Nör jag red på vägen var han så seg som det bara går att va ! Tillslut ledde det till att jag fick hoppa av och leda honom . Han stannade hela tiden och ville inte gå framåt och så kollade han hemmåt . Men jag visste att han skulle bli piggare i skogen så jag fortsatte med det nästan omöjliga xd Sen stannade han och backade akt ut i vägen när jag ledde honom , då kom det en bil (men den såg oss så den åkte jättesakta och sen stannade den xd haha, det var jätetpinsamt för jag fick bara honom inte från vägen xd Efter några om och men fick jag in honom på vägkanten igen , då började bilden sakta åka framåt , när den kom fram till oss stannade den och vevade ner rutan . Hon som satt i den sa : Är niklas lite jobbig idag? :) Jag ba: AA xd Hon skrattade och sa: Ja, dom har ju sina dagar dom med ! :)
Jag tror hon trodde att det var Olivia hon pratade med för man såg typ mig inte så mycket för jag stod typ bakom Niklas nästan . Sen körde hon iväg . Jag fortsatte med att försöka leda honom för nu var det bara 5 meter till stigen xd Han ville inte gå framåt så jag provade att hoppa upp , jag fick göra en snabb volt och sen vända honom tillbaka åt det håll vi skulle och driva honom framåt , jag fick fram honom i snabbare skritt . När vi kom in på stigen blev han jättepigg och skrittade supersnabbt med öronen framåt ! Det vart lite kul att äntligen slippa driva hela tiden . Bara slappna av . Han gick och kollade sig omkring med öronen framåt hela tiden ! :) Jag provade lite trav och han vart jättemysig !  Sen när vi kom fram till några fällda typ rätt smala granar blev han jätteseg igen . Sen när vi kom in på en annan stig som var jättemysig blev han jättepigg igen ! Men när vi kom ut från stigen och det inte var några träd där blev han asseg och han kunde se hemmåt från det hållet så då ville han bara hem . Jag red lite på stubbåkern , skritt , trav och en kort galopp ! Sen red jag hem. Jag skrittade av honom lite mer i ridhagen . Sen gav jag hästarna hö och så mockade jag boxarna jättenoggrant . Jag städade stallet lite också . Sen åkte jag hem ! :)
Det blev ett otroligt långt inlägg men tack ni som läste ! :)
/ Malva

GHS.

Har varit på GHS lördag och söndag. Har köpt saker för 3000 kr. Inte klokt så mycket grejer jag köpt. Och ändå har jag inte köpt någon martingal som jag behövde. Showen blev på hela söndagen med och det var jätte roligt. Gymkhanan var ganska rolig att titta på faktiskt. Så söta ponnier.

Det jag har köpt:

Minns inte allt men typ :

*HV polo tröja
*Kingston Tröja
*Lädergrimma
*Träns
*Schabrak
*Benlindor
*Ridstrumpor
*3 vanliga grimmor
*Repgrimma
*Spö
*Luva
*Pälsglans
*Jacka

och lite till saker men jag kommer inte på något mer just nu.

/ OLIVIA


Fredagsmys !

Nu är det slut på veckan, nu det är dags för fredagsmyyyyyys ! Helt sant!  Nu är den efterlängtade Fredagen äntligen här . Är det bara jag som längtat sååå efter helgen ? Så himla skönt att slippa alla bajsläxor och bara sitta vid datan o ha det skönt . Och så är det ju alltid pizza på fredagar med för mig . Mums ! Imorgon är det ridning för mig med .

Ramlade häromdagen på en isplätt , föll rakt fram med huvudet först och slog i huvudet och händerna . En av mina händer fick en riktigt hård smäll så det gör fortfarande ont i den . Den dagen kunde jag inte ens öpnna mitt bänklock för att jag hade så ont i den handen , så jag fick göra det men min högra hand istället . Tur att det var vänster jag slog i . Men nu gör det inte lika ont , men rätt så ont . Hoppas att det går att rida imorn med min hand med världens dragigaste ponny ! Men jag tänker inte byta ändå . Jag vill ha min Negroskitunge .
Nu ska jag göra nåt .. jag vet inte vad men nåt kommer jag väl på (:
Hejdå , ha en trevlig helg ! :)

/ Malva

Dagens ridpass.

Det var iskallt idag när vi red. Inte klokt! Hästarna var verkligen inte heller på humör. Prinsen var väldigt glad i början och gick väldigt fort. Traven gick inte lika fort. Vi skulle hoppa i skogen men Niklas haltade typ och var jätte seg. Prinsen var jätte seg i början och blev lite väl överspeedad i slutet. Det var inget högt hinder men jätte duktiga var dem. Eller Prinsen iaf. Men Niklas är ju en söt liten gammling.

Har inte mycket mer att säga.

 

/ OLIVIA & MALVA.


Veckans favorit

Veckans favorit får gå till whitaker byxorna. Jag har länge funderat på att köpa dem och många har sagt att dem varit väldigt bra. I onsdags åkte jag, matilda & lovisa till skara hästsport och jag var bara tvungen att köpa ett par. Jag och mamma delade och betalde 400 kr var. ( dem kostar 799 kr ). Dem är verkligen otroligt sköna och det är sån känsla i dem! Dem är varken för kalla eller varma. Helt perfekt. Dessutom är dem väldigt snygga. Jag köpte ett par mörkblå. Men jag tror dem finns i varje fall röd,svart,vit. Först hade jag tänkt köpa svarta för jag har ju allt svart förutom min jacka, men dem svarta var inte alls lika snygga och dem blåa var ju ganska mörka.

 

 

STOR REKOMMENDATION!

 

/ Olivia


Veckans diss

Haha, veckans diss får gå till snö. Förlåt, men jag är tvungen. Lite konstig diss men jag är så trött på det. Jag vill hoppa och kunna rida i ridhagen, rida rejält i skogen och ha det lite varmare. Verkligen jätte jobbigt med all snö.

bild lånad från google.


Redigerat

Jag satt o redigera lite och upptäckte en ny cool pensel jag inte provat förut :O man kunde redigera bort saker asbra med den . Så jag tog en bild och redigerade bort selen på min kanin . Ni får en före-och efterbild på det ^^

Före




Efter (:

Vad tycks ? :D
Kommentera !

/ Malva

Ojdå XD

Jag har ju lagt ut en beige & brun outfit på bloggen igår eller i förrgår , kommer inte ihåg ^^ men iaf , jag skrev fel pris på schabraket , det kosta visst 124 ;- och inte 129 ;- . Inte så stor skillnad , men ändå ^^)

Dagens ridpass-Prinsen

Det gick jätte bra idag när jag red Prinsen. Mamma fotograferade dem första stunden. Han var väldigt positiv. Vi tränade på övergångar med gångarter väldigt mycket och det blev en hel del galoppträning. Han lyssnade bra och tänkte verkligen efter och försökte göra rätt. Efter en halvtimme på åkern gick vi in i skogen och skulle skritta/trava. Jag red fel två gånger och undrade verkligen vart vi tog vägen. Så jag var tvungen att gå tillbaka istället.

 

/ Olivia


Veckans Outfit :)

Gjorde en veckans outfit . Idag fick den bli beige & brun (:

/ Malva

Veckans favorit.

Veckans hiss går till Eskadron godiset med Nici.

Mina hästar verkligen älskar det och blir helt galna ungefär. Haha. Jag har med äpplesmak, den som är på bilden. Det finns även i blåbär och jordgubb. Det är även en jätte gullig förpackning som jag älskar ! Supersött att godisarna är formade som hjärtan. Ett stort plus enligt mig ! Alla grejer med Nici är väldigt bra. Jag har spray, hovfett också.

 

/ Olivia


Veckans diss.

Tycker det är en fet stor diss till chapsen nere på bilden. Så fruktansvärt fula! Långa mocka chaps och detsamma med skinn. Jag har ingen aning om om dem är praktiska eller inte men jag skulle då aldrig köpa ett par sådana. Jag tycker dem är jätte fula .Min åsikt.

 

Bild lånad av : www.horze.se


Svar..

Christel om Bilder:

Vad söta :)

 

Svar: Tack ! :D

 

/ Olivia

(eftersom du var anonym svarade jag i inlägg . )


Dålig update.

Förlåt för superdålig updatering. Men såhär står det till :

13/2-10- Det blev ett ridpass på Prinsen med Malva. Han var förskräcklig i boxen i början. I Ridningen var han verkligen super. FIck en härlig galopp och riktigt pigg. Fin i traven och samma med skritten. Lite hungrig i början men sen satte vi andra tankar i lilla söta pojken. Vi gick promenad med Niklas också. Vi red inte då han gick konstigt igår. Men det verkar ha blivit bättre idag faktiskt! Inga smickrande bilder jag har då dem är väldigt håriga båda två men jag lägger upp 3 st ändå.

Efter ridningen åkte malva hem och jag drog till lollo och matilda och sov över där. BÄSTAVÄNNERNA ! <333

Hinner inte lägga upp fler bilder just nu men det kanske kommer.

15/2-10-Linnea Lofjärd kom hit, blev väldigt mycket fart i den uteritten ska jag säga, haha. Hästarna var enormt framåt och lille Niklas pinnade på med mig på ryggen. Det låg en gren på vägen på typ 10 cm så vi hoppade över den xD trodde inte dem skulle hoppa men det gjorde dem när vi kom i galopp. Så nu fick jag mig lite hoppning fast inte särskilt mycket. Vi hoppade över ett dike typ med, jätte gulligt när Prinsen hoppade stort stort med Linnea .

 

 

Snart drar jag till Skara hästsport med Lollo & Mattan. Får se om jag köper någonting?

Sedan så följer dem med mig hem och sover över! :D vi kommer nog rida direkt när vi kommer hem så det får bli updatering ikväll om jag hinner.

 

/ Olivia

 

 


12/2-11-Ridpass med Nikke.

Jag tog ett ridpass med Niklas på åkern. Malva fotade såklart. Ridpasset gick inte sådär jätte bra. Han var inte så jätte pigg och det kändes inte som om det var så jätte bra underlag. Men det gick nästan inte att rida någon annanstans. Han trampade även lite konstigt. Vi ledde honom hem och då märkte vi att han trampade jätte konstigt. Vi filmade det då ifall någon visste vad det skulle kunna vara?

 

 

 

/ Olivia & Malva.


Ny header!

Nu finns det uppe en ny header och design. Ser ni inte den så klicka på F5. Vilken var snyggast? Den här eller förra? Den blev lite speciell denna gången. Jag tog endast med bilder från ett tillfälle. Tyvärr var inte Prinsen med den dagen men han får vara med nästa gång. Han är ju med nere vid menyn.

 

/ Olivia


Svar.

Maja om Pannband med namn.

Kommentar : Jag tycker lite som du! :)Men på vissa hästar är det ju snyggt, kostar typ 19kr per bokstav så det blir ju dyrt med många bokstäver. Fast, jag gillar det ju rätt så mkt, menmen XD Man har sin egna åsikt! :D

 

Svar. Ja det är klart man har sina egna åsikter. Men man får lite en känsla av att det är slarvigt. Skulle nog vara riktigt fint på en häst med ganska smalt huvud men en sån häst som tex Niklas med massor av päls och så skulle det nog inte vara så snyggt. Möjligtvis på sommaren. Tack för din åsikt och kommentar.

 

/ Olivia


Lilla gumman..

Jag var och hälsade på underbara ponny idag. Osella! :D Hon var inte alls sig själv men det kändes mycket bättre när jag träffat henne. Ska försöka träffa henne minst en gång i veckan nu. Hon är ju trots allt bara en halv mil från mig ungefär. Varför jag inte gått dit förut är för att jag inte haft tillgång till gården.  Jag tar med en bild på världens finaste älskling!!!! <3

 

 

/ Olivia

 


Pannband med namn

Jag tycker inte dessa pannband är så snygga. Det blir lite mycket. Det passar på vissa hästar men jag kan inte tänka mig ett sådant på Niklas eller Prinsen. Osella skulle nog vara ursnygg i det men så som det är nu vill jag inte ha något. NÄr jag var liten var detta min dröm, haha. Inte så farligt dyrt egentligen men om man tänker så kostar varje bokstav lite ändå och en häst med långt namn. Det kan bli dyrt ? (A)

DISS just nu. Åsikt?

 

Kom ihåg, detta var min åsikt. Säg gärna DIN åsikt men klaga inte på min åsikt.

 

/ Olivia


Bilder

Jag bara måste visa två bilder som jag älskar . Har säkert visat dem förut men dem är så gulliga!

 

 

/ OLIVIA


Dumma huvud!

Jag har verkligen jätte ont i huvudet och ont i magen. Hatar det! Därför ingen update här. Har bara skrivit på min blogg´. Marktränade hästarna idag. Kan inte skriva mer nu.

hejdå!

 

/olivia


Svar till Maja .

Hejhej! :) Jag skulle vilja att ni gjorde en rätt så ljusblå hopp outfit :) Eller en sån där lite Natural Horsemanship outfit om man säger så . Ni vet, med typ ett "Grimmträns" o så:) Det finns på Hööks typ :) Skulle väldigt gärna att ni gjorde det! :D

//Maja <3



Svar : Hej Maja ! Det kan vi väl göra :D En sån där "NH" outfit kanske kommer upp med :) tack för tipsen !

/ Malva

Veckans Outfit :)

Nu har Olivia och jag bestämt att vi ska ha "Veckans Outfit" här på bloggen . Outfiten kommer inte upp på bloggen på nån speciell dag utan bara en dag i veckan . Ni får gärna önska färg till outfiten , te x grön eller vilken färg som helst . Kanske är det din idé på färg på outfiten som kommer upp på bloggen ? :)
Här har jag gjort den första "Veckans Outfiten" . Inget jag jobbat med länge precis , men men :)

/ Malva

Uteritt! :D

Vi tog en barbackatur på hästarna idag. Det gick faktiskt jätte bra och Prinsen var på superhumör. Niklas var tyvärr itne på lika bra humör men det gör ju inget för han är ju nästan alltid glad annars. Moa var med och fotograferade. Jättesnällt! Vi kunde knappt rida en halv timme ens för vi hittade ingenstans att rida så det blev tyvärr ingen galopp utan bara skritt och lite trav. Men alltid något!

Nu ska läxor göras!

 

/Malva & Olivia


Smutsiga benskydd x')

Så här så benskydden ut efter ridpasset XD

/ Malva

Mysigt ridpass på åkern :)

Idag åkte jag till Olivia . Det vart jättefint väder verkligen , perfekt för ett ridpass på åkern ! :) Vi red på Niklas menads den andra fotade , Olivia började rida . Nikke var jättepigg och glad idag när vi red (Y) Han hade öronen framåt nästan hela tiden och gick på väldigt bra . Han ökade tempot när vi red bortåt men när vi red åt det hållet som var hemåt ville han inte gå alls . Hehe . Rätt kul att det var så eftersom det brukar vara tvärtom . Sen växlade vi och jag fick rida och Olivia fick fota . Nu behövde man dessutom inte rida i jacka utan bara i underställ och tjocktröja ! :D Stort plus (Y) Bilderna från ridpasset finns på Olivias kamera men jag knäppte några bilder med min kamera innan vi red . Här kommer dom för dem som vill se :)





/ Malva

Bilder från idag.

Jag och Malva var ute och red på Niklas idag. Vi var på åkern. Jätte stolt över min lilla kille som var så duktig så idag! Framåt som bara den. Försökte mig på några framdelsvändningar men det gick inte så jätte bra. Men det tåls att träna på ! Han var lite trött emot slutet men han har ju inte riktigt den bästa kondisen.  Jag hade mitt john whitaker schabrak som jag hade som veckans favorit idag.

 

Lite trav :)

Sötaste Nikke!

Malva & Niklas

 


Veckans favorit !

Veckans favorit går till john whitaker schabraken i sammet. Jag har ett mörkblått. Dem är verkligen jätte snygga, har bra passform och super kvalitet! Tycker det verkligen är värt sitt pris. Många fina färger finns det i med.

Brukar kosta runt 600 kr och finns bland annat på skara hästsport. Där köpte jag mitt fast på göteborg horseshow mässan.

 


Veckans diss

Veckans diss får gå till den här hjälmen. Gpa hjälm med sverigeflagga. Jag dissar inte kvaliteten på något sätt, jag har en gpa speed air själv. Utan endast utseendet. Jag tycker det nästan ser lite löjligt ut, i varje fall om man har det och rider med hemma. Jag gillar den inte alls. Vissa ser säkert ganska bra ut i den och kanske inte sådär jätte konstigt men jag skulle då inte vilja ha en.  Vad tycker du?

MIN åsikt.

 

/Olivia


Outfit för ryttaren !

Jag bestämde mig för att göra en outfit för ryttaren istället idag :]

/ malva

Mörkblå/svart outfit

Jag gjorde en liknande som Malva gjorde fast från horze istället! :)

 

 

/ Olivia


-

Hinner inte skriva alls mycket nu, dag tio får läggas åt sidan än en gång. Kanske kommer en outfit än. Haha, jag och malva älskar att göra outfit (A)

 

 

var på lrk igår iaf, det gick bra fast Charlie slängde av tjejen och rusade runt VÄÄÄÄLDIGT länge.


Röd/svart/vit outfit !

En röd , svart och vit outfit från Hööks !

/ malva

Kortärmad ridtröja.

Jag måste verkligen köpa en ny kortärmad ridtröja att ha nu i sommar. Jag har ju växt endel så jag kan inte riktigt ha dem gamla. Förra året hittade jag massor med snygga men nu har jag verkligen inte hittat någon. Brukar ju köpa det på hööks. Hööks är verkligen inte bra längre , förlåt men jag måste erkänna det! Inte med tröjor isf. Den enda tröjan jag hittade var väl den vanliga CRW tröjan men den är så vanligt och inget GO i. Jag hade ju en som var med större text. Den röda . Och så stod det ju Creative Riding Wear på och den älskar jag verkligen. Har den ju i svart men det är ju verkligen pest och pina på sommaren med svart. Det vet väl alla ? ;)

 

Det enda som är bra med denna tröja är att det finns i många färger. Ska även åka till hööks någon dag och kolla om dom har något där, allt finns ju inte på internetbutiken.

 


Dag 9: Mitt stall

Jag hade tänkt fotografera stallet idag men hann inte eftersom jag har tusen läxor, prov och inlämmningar.

Men jag kan ju beskriva det. När man kommer in i dörren så är det till höger om en hängare där det hänger eventuellt någon grimma , massor av grimmskaft.  I stallet finns det två boxar. En stor och en liten mindre. Den minsta boxen är närmast dörren och där står Niklas. I boxen längst bort står Prinsen. Rakt fram om man korsar stallgången så står sadlarna där + rykthinkar och benskydd. Vi har det där eftersom vi inte är klara med våran sadelkammare än. Sadelkammaren ligger brevid Prinsens box. Vi har just gjort en dörr dit. Än så länge har jag hyllor och några skåp där. Jag har även tränsen därinne. Alla täcken och schabrak förvaras där. Även ett par dyrare benskydd, alla benlindor och medel av olika slag. Går man då rakt fram direkt från sadelkammaren och öppnar en dörr kommer man in där vi förvarar hö,spån m.m.

 

Kan försöka filma eller ta kort någon dag om intresse av det finns? :)

 

/ Olivia


Ridläger bilder !

I sommras åkte jag på ridläger i Tibro , det gjorde även Olivia och det var så vi träffades jag och Olivia här på bloggen (: Olivia ville att jag skulle slänga in några bilder från ridlägret och då tänkte jag .. Varför inte ? :) Så här kommer några bilder :D






stugorna :)

/ Malva

Dag 9

Det som skulle vara idag var "Mitt stall" men jag hinner inte just nu så det kommer imorgon!

 

Juste, dessutom var jag på promenad med sandra, niklas & Prinsen idag. Gick jätte bra och Prinsen var på humör. Toppen. Läs mer på min blogg. oliiviiagustavsson.blogg.se

 

/ Olivia


RSS 2.0