Barbackapass

Red Herman barbacka idag. Inget jätteseriöst ridpass precis. Pappa och Anette var med och fotade lite grann. Jag hade tänkt att rida i skogen, men när jag kommit in en liten bit fick typ Herman damp av alla flugor och mygg och blinningar m.m. Usch på dom! Jag fick rida tillbaka och ridsa i ridhagen istället, för det gick verkligen inte att rida i skogen idag :/ Jag tränade lite på tempoväxlingar i ridhagen. Han lyssnade jättebra! Just nu tränar jag på att han ska stanna med bara vikten. Det går jättebra, och det går att stanna honom jättelätt med vikten nu. Jobbade honom lite lätt också. Det gick lite sådär. Han drog upp huvudet ganska mycket men det var ju så mycket blinningar o så, så förstår att det var jobbigt för honom. Har inte så mycket mer att säga, här får ni bilder iaf!




/malva


Malva i tretorn

Haha, klippte in en bild på mina tretorn i en bild när Malva rider. Tycker ni att Malva passar i mina tretorn? ;) haha ^^ blev dock inte så bra bild eftersom det var ganska olika ljus och jag gjorde det bara lite snabbt.

 

/o


Sköljt av Herman

Det var jättevarmt när jag red så Herman blev jättesvettig efteråt, så jag och Olivia tänkte att vi skulle spola av honom lite. Det var första gången jag använde spolspiltan på Björksäter, så när vi skulle använda slangen gick det typ inte? xD Det var jättekonstigt och jag fattade typ ingenting! Så vi fick ta en dunke och hälla vattnet på honom med. Han verkade tycka att det var jätteskönt och stod typ och bara njöt.

 

Han ser vettskrämd ut på bilden, haha! Men jag kan lova att han var ko-lugn hela tiden. Han stod helt stilla hela tiden, så det måste vara en ögonblicksbild.

 

Han var ju självklart tvungen att rulla sig efteråt. Han rullade sig två gånger och fatta vad skitig han blev efter det! Haha xD

 

/malva


Ridpassen idag:

Herman: Jag hoppade med Herman idag. I början kändes han ganska konstig. Elller det tyckte jag då iallafall, men jag tänkte nog fortfarande på igår, Bob & Herman var ju så himla konstiga då. Och så kunde jag inte sluta tänka på avbockningen från förra gången jag hoppade med honom. Olivia var lite banpersonal, hon byggde upp hinder åt mig (A) Vi ställde upp 3 vanliga kryss först. Hoppade dom några gånger. Han tyckte det var kul, han älskar ju att hoppa! Olivia satte upp ett vanligt rättuppstående också. Han taggade väldigt när vi kom emot det. Han hoppade jättefint! Kom på det ett 2 gånger till. Han drog efter hindret sista gången jag hoppade det och försökte bocka. Haha, busen! Men annars gick det väl ganska bra. Jag hade ganska ont i huvudet så var lite yr, men inte så farligt.

Annabell: Hon var väldigt fin. Pigg och glad. Hade lite markarbete med henne. Skrittade och travade fram utanför ridhagen så att vi skulle komma igång där. När vi kom in på banan blev hon lite tjurig och tjurade ett par gånger men det gick faktiskt ganska bra och hon hade till och med öronen framåt litegrann. Testade galopp med för hon kändes så bra i benet och även det gick bra. Försökte bocka en gång första gången för hon blev nog glad. Men annars var hon superduktig! Vet att jag har hängande tyglar men hon blir lite piggare då :)

Prinsen: Han hade det väldigt jobbigt med insekterna tyvärr och var väldigt jobbig därför. Han var seg och höll på väldigt mycket. Försökte träna lite på det som jag gjorde med Jenny och det gick ganska bra. Men jag lät honom ha ganska långa tyglar så han kunde vifta på huvudet och sånt där. Men inget favoritpass direkt. Har inget att skriva typ, i ggaloppen flängde han mest runt och förargade sig på flugorna och så. Så ja.. bättre lycka nästa gång!

 

/olivia & malva.

 

p.s. Det var alltså Malva som red Herman och Olivia som red Annabell och Prinsen.


Ridning på Bob & Herman

Hejhej! Förlåt för verkligen urdålig updatering från mig, har verkligen inte hunnit.

Igår ppå förmiddagen red vi iaf Prinsen & Annabell och det gick jätte bra. Har skrivit om det på min blogg. Igår red vi Herman och Bob, jag red herman i början. Båda hästarna var typ skraja hela tiden och när vi ksulle in i skogen vägrade dem. Det gick inte. Dem rörde sig inte ur fläcken och verkade inte ens märka när man skänklade. Vi travade tillbaka för vi tänkte att det kanskevar en älg där eller någonting. Då red vi in på en annan grusväg och där var dem också konstiga. Dem tittade överallt och höll på. Sen gick vi mot några hus och när det körde ut en helt vanlig bil så nästan kastade sig Bob och ställde sig bredbent och var vettskrämd. Vi förstod ingenting! Herman brukade ju iaf vara väldigt lugn ute. Men vi fick rida hem för det gick verkligen inte. Bob typ drog hela tiden och när det kom en bilsom skramlade lite konstigt fick båda hästarna damp typ och började trippa på snedden så vi fick hoppa av, då lugnade dem sig lite mer. Vet inte varför, vi var ju inte stressade när vi red direkt?

Red i paddocken då. Jag red Bob. Han var väldigt seg men efter ett tag piggnade han till och jag travade runt några varv. Men sen blev det stopp. Han ställde sig och försökte kissa flera gånger men det gick typ inte? LIte jobbigt för honom.. Sen råkade han sparka mig med (Y) han skulle sparka bort flugor på magen och då träffade han mig xD satt upp på herman och travade lite med, det gick bra. Men konstigt att hästarna var så konstiga?
/olivia

Nyduschad ponny!

Jag och Olivia var ute och dushade Nikke för en stund sedan. Han var inte så jättesmutsig, mest på haserna och benen, men vi tänkte eftersom att det var så himlans varmt ute, så kunde han ju bli lite avsvalkad. I början gick han runt lite o så och var lite ossäker på vattenslangen men efter ett tag släppte det och han stod t.o.m och njöt såg det ut som! Vi schamponerade bara haserna och benen. Det behövdes bara där.


Löshoppning

Jag och Olivia löshoppade Prinsen idag. Han var väldigt sur när man ledde honom, huggde efter en, sparkade och höll på. Skitsur var han verkligen. Vi ställde först upp två hinder. Det ena på kanske 70 och det andra 65 typ. Jag fick springa med honom mot hindret och sen släppa en bit framför hindret, och ta longerspöet och och smcka o så. Då hoppade han. Men sen efter ett tag började han bli jättejättesur, så den tekniken funkade nästan inte heller. Eller jo på ena sidan. Han gillade typ bara att hoppa på ena sidan av ridhagen. Men iaf. Sen så satte vi upp hinder över hela mitten av ridhagen så att han inte kunde springa om sidan av något hinder. Det gick lite bättre men nästan bara från samma sida av ridhagen som förut. Sen provade jag och Olivia en teknik, att vi skulle ha en hink med godis och skramla med den på ena sidan av ridhagen så skulle han hoppa över till den sidan vi var på,haha.  Men det gick inte så värst bra. Det första han gjord evar att skritta lugnt fram till hindrena som var över ridhagen och gå rakt igenom ett. Då kom han ju över iaf. Smart ponny! Haha.. Här kommer bilder!

hindret som är över är är 1 meter så han hoppade ju typ 130 cm :O

 

/ malva & lite olivia (A)

 


Dagens ridpass

Red Bella först lite i skogen och sen på åkern en stund för det var så mycket mygg och sånt i skogen. Hon var väldigt jobbig i början men sen blev hon väldigt pigg och taggad. På åkern lyssnade hon bra på skänkeln och i munnen. Såg väl inte så bra ut som vanligt men det kändes bra och det är alltid det viktigaste. Hinner inte skriva något mer men skriver eventuellt mer om passet senare när jag kommer in, ska rida prinsen nu. Men hon kändes toppen iaf!

/olivia


Ridning på Olivias hästar!

Red på Olivias hästar idag. Prinsen och Annabell. Det passde ju bra eftersom Herman ändå skulle vila idag ^^ Jag började med att rida Prinsen, så skriver om det passet först.


Prinsen:

Red ut med honom, det var superfint väder så då känner man ju verkligen för uteritt! Han var ganska trög, inte sådär jätteframåt precis. Kan ju vara för att det var så varmt. Skrittade en lång stund på lång tygel. När jag kom till ett ställe där man kunde svänga in på en skogsväg vände jag in emot den, men han var jättemotvillig. Han ville verkligen inte in dit och börjdade backa och hålla på. Jag fick vända tillbaka till vägen igen. Jag försökte jobba honom i form men han var otroligt hård i munnen. När jag skrittat en stund på vägen kom jag fram till en liten grusväg. Travade lite där med honom. Travade lite fram och tillbaka och sen red jag tillbaka samma väg som jag ridit dit. För jag fick ju verkligen inte in honom på skogsvägar, så tänkte att jag kunde rida tillbaka och sedan rida i ridhagen. Men när jag kom tillbaka och skulle ta in honom i ridhagen ville han verkligen inte in. Han blir osäker med nya ryttare, så kanske var att han var lite osäker. Har ju ridit honom många gånger förut, men inte som Olivia liksom, som har ett väldigt starkt band med honom. Jag fick ta in honom i stallet eftersom jag inte fick in honom i ridhagen. Inte så lyckat ridpass men aja. Haha ^^


Annabell:

Jag hade missförstått Olivia, så jag trodde att jag bara skulle rida Annabell sammanlagt 5 minuter idag. Haha, dum man är! Haha. Men jag red iallafall i ridhagen. Skrittade ett tag på lång tygel. Hon var pigg och glad och framåt. Sen efter att ha skrittat på lång tygel en stund började jag jobba henne i form. Hon var jättevillig att jobba, det var ju ganska skönt. Haha ^^ Men när jag skulle trava med henne blev hon jättesur och började backa. Kunde verkligen inte få henne i trav! Så fick bli ett skrittpass. Jobbade med henne mycket för hon var ju verkligen villig till det också. Mamma var med och fotade lite på på passet med Bella. Här får ni några bilder:

/malva


Malva dissar!


Känner att vi haft lite många hissar här nu, så det kanske är dags för en diss?

Jag dissar iallafall dessa chapsen. Usch vad fula enligt mig! Förstår ju att det är för barn, men endå. Även för att det är för små barn kan det vara lite stil på det? ;) Fet diss från mig iallafall.

Vad tycker ni? Hiss/Diss?
Dessa chapsen hittar du HÄR.

/malva

Bilder? :)

Vad vill ni se för bilder? Skriv! :)
/malva

Glad Midsommar! (i efterskott..)

Måste bara säga Glad Midsommar i efterskott! Hoppas ni hade en underbar midsommar! Det hade jag iallafall! :D

Bilder från igår (midsommar för er som är tröga, hehe (a))







Och sist men inte minst.. mina älskade chips
/malva

Lååångt inlägg..

Sitter här och gottar mig med en coca cola. Ska skriva om ridpasset idag. (Var beredda på låångt inlägg)

När vi kom till hagen för att hämta hästarna hade Herman på nåt sätt fått av sig sin flughuva som satt under hans grimma. Men nänä. Där satt ingen flughuva. Bara en grimma! Jag fick gå runt i hagen och leta efter den. Hittade den ganska snabbt. Haha. Det är sjukt knäppt om man tänker efter hur ful den är av alla gräsfläckar och lerfläckar den har. Jag menar, han har liksom haft den.. vad kan det va, 2 dygn?

Jag och Maja tänkte rida förbi Råda Prästgård och sen upp till min skola, så skulle vi rida på stigarna vid skolan. Det började med att när vi stod och borstade hästarna blev Bob plötsligt väldigt kissnödig så det var bokstavligt talat en stor sjö i gången i stallet. Haha! Vi fick hälla spån på hela "sjön" så att det skulle siga upp, och sen fick vi ta upp allt i en skottkärra. Osv..

Sen efter ett tag skulle vi sadla hästarna, och det sista vi behövde var att Herman också skulle ställa sg och kissa i gången. Det tog ju sjukt lång tid att ta upp allt och försöka hindra att det skulle börja lukta sen. M Men självklart skulle han det! Så han ställde sig nöjt där och kissade. Jag fick typ damp, så började allt om från början.. haha xd

Sen när vi red bajsade Herman på grusvägen och han som öger stället där vi har hästarna är en ganska sur gubbe som verkligen inte vill ha nåt hästskit på sin gård. Över till det senare..xD sen när vi red ut på vägen ville inte Bob. Han försökte vända om hela tiden. Ingen aning varför. Så efter att Maja hade kämpat med att få honom att gå, jättelänge, fick vi tillslut vända tillbaka. Han var helt omöjlig. Maja gick tillbaka till stallet och jag red iväg på en gräsväg, och en liten bit in i skogen.

Sen när jag kom tillbaka till stallet gjorde jag iordning Herman o så. Sen åkte Maja hem och jag fyllde på vatten i hagen. Nu över till det där med att Herman bajsade! Jag cyklar ju den vägen och när jag kom där märkte jag att jag glömt att ta bort det och jag orkade inte åka tillbaka till stallet efter en grep. Så då kom jag på: Men! Jag kan ju putta bort bajset mot hagen bredvid med mina stallskor! Så jag stannade och började "putta" bort det med min fot. Och jag tänkte inte på att det var en ganska rejäl bajshög! xD Så när jag stått där ett tag och "skyfflat" in bajs i hagen börjad ejag ångra mig.. Haha! Mina stallskor började verkligen lukta.. :( Usch vad jag känner mig äcklig! Haha. Det var ett riktigt Spår efter det! Hur lat jag än är så kommer jag aldrig göra om det.. !


/malva

Hiiiiss :D



Hahah , tänkte hissa detta Fleecetäcke som man kan köpa på Hööks :) +Det kostar bara 134:- för det är REA ! :D Jag ska nog köpa, eller, hehe, jag tror mamma redan beställt det som jag ska få när min bror fyller år ^^ hihi :D


/ Maja

Uppe med Tuppen...?

Näe :/ Vaknar så här vid kl.5.00! Varför denna dag av alla dagar ? :O Jättejobbigt! Jag som har mycket att göra idag O.o Aja, får äta nåt som piggar upp mig. Fast ska jag vara ärlig är jag inte trött just nu, men jag hoppas att det inte påverkar resten av dagen . Möter Malva vid stallet kl.9.30 så vi ska hinna rida i en timma idag :)


/ Maja

Fleecetäcke & Flughuva.

Köpte ett fleecetäcke och en flughuva idag på Granngården. Detta fleecetäcket har jag dreglat över läänge. Så snyggt! Det är marinblått med gul rand. Kallar det för ett "sverigetäcke", hehe. Men när jag provade det på Herman idag så glömde jag att lägga nåt under, (såklart) och då vart det lite förstort :/ Även fast det var i 135 och 125 borde vara förlitet på honom! Men hon i affären sa att det kunde variera från olika sorter. Och nu kan vi inte lämna tebax det eftersom jag använde det och då kan man ju inte lämna tebax det, så då tänkte jag att då kunde jag lika gärna ta bort lappen på täcket xD Aja, skitsamma. Det går ju att ha det. Han ska ju ändå bara ha det i stallet efter ridpass när han äter hö. Och jag provade att sätta upp en tofs vid manken på täcket så att det blev lite mindre vid bogen, för det var liite stort där, men då gick det.

Flughuvan var ljusblå. Jättesöt! Haha. Herman verkade lite konstig med den i början. Han ville inte ens äta morötter. Var nog så att han undrade vad det egentligen var jag satt på honom? Haha. Toker. ♥


Fick bli en söt bild på Prinsen häromdagen. ^^

/malva

Snygg rubrik, eller hur?

Skriv era bloggadresser så väljer jag ut en som jag länkar i ett helt eget inlägg! Detta tjänar du på!


/Malva

Hööks (Y)



Hissar Hööks! Dels för att dom har mycket bra grejor och dels för att det ofta är Rea där. Väldigt ofta faktiskt. Det gillas. Tummen upp från mig! (Y)

/malva


Herman, piggelin som vanligt ;)

Ja Maja skrev ju om ridturen idag. Fick bara bli en på ca 30 minuter eftersom Maja hade bråttom hem :/ Men allt jag behöver säga är att det gick jättebra och båda pållarna var jätteframåt. Herman var pigg as usual! Vi ska rida samma väg imorgon som vi tänkte rida idag men som inte blev av. Då ska vi rida förbi mitt hus i Råda! :)

Måste bara ursäkta för den dåliga uppdateringen! Maja & Olivia, nu får vi faktiskt ta o skärpa oss! ;)

/malva

SnabbSchema

Ett litet Schema över vad jag ska göra sista denna veckan :)

Fredag: Uteritt med Malva på morgonen, roliga tävlingar med kompisar på eftermiddagen :D
Lördag: Uteritt igen tror jag XD Packar också.
Söndag: Åker till Gotland.

Det var ett litet snabbschema :) Kommer sakna Bobbis <3 Malva du måste ta han om älskling <3

/ Maja

Tack Malva ! :D

Malva var så snäll så hon gjorde en reklambild till min BDB :D Den är sååå fin ! :''D Jättenöjd! Hahah, Malva, det får du gärna göra igen ! XD



/Maja

Ritten idag <3

Red ut med Malva idag :DD Jättekul! Vi red inte i skogen, utan mer i "råda" hahah, vad säger man? Men aja, vi skulle rida ner till Malva fast vi hann inte det. Så vi ska det imorgon på morgonen barbacka :D Kommer nog bli jättekul! :D Men över till ritten :) Vi red igenom Råda Prästgård, sen så följde vi en väg som Malva cyklar för att komma till stallet. Vi travade lite, det var skönt för Bob var mer framåt idag! Behövde knappt skänkla på han idag :DD Det var jättekul iallafall :D Längtar tills ridturen imorn ! :D

/ Maja

23 Juni - Hoppning & avbockning m.m!

Blev ingen uteritt idag, vi bestämde oss för att hoppa lite. Vi hoppade fram på en liten bom som låg som att det var ett kryss fast bara med en bom. Aja, hoppas ni fattar. Sen hoppade vi på en pararelloxer på ynka 60/70cm. Inget högt, men jag vågar inte hoppa högre just nu, pågrund av att det är så himla ojämnt i ridhagen! Det gick jättebra när vi hoppade på pararelloxern i början. Efter några gånger blev han så taggad av att hoppa, så när vi vände på ett ställe för att styra upp mot hindret förstod han att vi skulle hoppa det så han började fatta galopp själv! Haha. Jag fick t.o.m hålla in honom för att det inte skulle gå för fort. När vi skulle hoppa ännu en gång till vägrade han plötsligt. Dummern. Haha, vi hade ju hoppat det en massagånger och nu plötsligt blev det jätteläskigt det hindret! Så jag styrde mot det igen och han hoppade jättefint. Nu hade det börjat ösregna. Styrde mot hindret ännu en gång, vi hade jättebra fart och han var framåt men PRECIS framför hindret hoppade han åt sidan och gjorde VÄRLDENS STÖRSTA BOCKNING! Jag ramlade av såklart, med en riktigt hård duns dessutom. Det var man inte beredd på precis! Jag blev jätteyr, fick ont i nacken, armen och ryggen, så jag fick gå in och spola vatten på armen. Sen fick Stina (en tjej som brukar rida en häst som heter Athena där) skritta och trava av honom. Man vill ju inte att han ska bli stel. Jag var så yr så jag orkade inte.

Sen tog vi in honom i stallet. Han fick lite hö att mumsa på medans jag borstade honom. Och jag förlät honom! Haha. Sen när vi skulle ta dom till hagen hoppade jag bara upp och satt lite på honom. Då tog Maja grimskaftet och började gå med hästarna och där satt jag! Haha. Sen fick jag ta grimskaftet och rida till hagen! Vet ni vad? Det gick faktiskt o styra! Skills man har :DD Sen travade jag lite kort på gräsvägen till hagen och så använde jag vikten för att sakta av! Det gick jättebra, hehe :)

Hoppas ni orkade läsa detta långa inlägg!

/malva

Jag och Nikke på bild :D

You make my day


/malva

Veckans planer

Planer för Herman för resten av veckans dagar.

Onsdag: Uteritt.
Torsdag: Hoppning.
Fredag: Antingen promenad/dressyr/uteritt.
Lördag: Uteritt.
Söndag: Vila

/malva

♥You Raise Me Up♥


/malva

Dagens ridpass - Supermysig skogsritt

Kom hem från stallet för en stund sen. Åhh, detta är ett "ridpass" jag aldrig kommer glömma. Så härligt var det. Jag red i skogen själv idag för första gången sen Hermis kommit. Maja kunde tyvärr inte följa med för att hon inte hann. Hennes mamma skulle hämta henne så hon skulle bara hinna rida i 15 min isåfall. Men iaf, över till ritten!
Jag red en väg som jag brukade rida med Quilando förut (en häst som våra kompisar har). Skrittade en lång stund först. Han var jättemysig och glad. Behövde bara korta tyglarna för att han skulle förstå att vi skulle trava. Likadant var det i galoppen. Haha, sötnöten!♥ Det var sjukt bra väder för uteritt. För när kommit in i skogen blev det heöt vindstilla och i luften var det mild luft. Inte för varm och inte för kall. Solen lös lite "orange". Det var såå himla myysigt! Kommer helt klart att rida ut imorgon med för både jag och Herman uppaskattade att få komma ut och röra på oss lite och inte skrutta runt i ridhagen hela tiden.

Jag och älskade Sally på bild♥
/malva

Hiss!


Hissen går till hooks.se och även hööks hästsports vanliga butik för att dem har väldigt bra rea just nu. Upp till 50%.  Eea på väldigt många grejer så som stövlar, ridbyxor, tröjor, träns,chaps,spö m.m.
Hööks brukar ju ofta ha lite rea men inte så mycket! Så alltså en hiss till detta hööks!

/ O

Ännu en dag förbi

Ja, snart är även den här dagen förbi. Idag åkte Malva & Lovisa hem. I morse konditionstränade jag Prinsen medans malva och lovisa gick promenad med nikke och bella. Eller dem gick emd till grusvägen, det är några kilometer dit och sedan väntade dem tills  jag var klar där. Han var ganska trött, har inte vilat sen förra måndagen och vi har haft typ stenhård träning men blir ju som sagt vila imorgon när jag ska jobba. Får även börja trava annabell nu. Ska nog göra det imorgon för hon behöver röra på sig lite varje dag nu. Hinner egentligen inte men..


Niklas har verkligen piggnat till också, han är itne alls mager längre. Tack vare allt gräs! :D

Vi var även och hälsade på Osella & Mozarella förut. Båda var på gott humör och Osella kom fram och gnäggade när jag kom :D:D:D:D Lollo fick dessutom lite damp när hon såg mozarella och bara:  hon är perfekt! hon ska ta mig till OS och när jag blir för gammal ska hon få ett föl som är storhäst som heter gorgonzola XDDD
ja, hon är alltid knäpp så jag blev inte sådär jätte förvånad faktiskt. Riktigt rolig dag. Men saknar mina små sötnosar redan! Malva träffar jag troligtvis nästa vecka men Lollo ska på läger nästa vecka så det kan dröja ett tag :(



Någon som vill se bilder från dagen?
/ olivia

BBBBBBEEEEEELLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAA!!!!!!!!

Skrittade Bella förut och testade med sporrar, det gick faktiskt väldigt bra, bättre än förväntat! Lollo red också henne lite och malva hängde på henne, haha. Började lite i ridhagen och red sen ut på grusvägen en stund. Var mer än en vecka sedan jag red henne senast så det var jätte roligt! I början tjurade hon ju såklart lite för hon testade med sporrarna och sådär, men när jag väl vunnit gick det bra.
Hinner inte skriva mer nu.

/OLIVIA

Ridningen idag och igår :)

Hann inte skriva igår, så gör idag istället. Först ska jag skriva vad jag hann med idag :)
Jag hann med(på två och en halv timme):
1.Hämta in hästarna
2.Borsta Bob noga
3.Rida i ca 30 min
4.Borsta o "svabba" av Bob
5.Mocka Bobs box
6.Fylla på spån
7.Ge hästarna en tuss hö
8.Putsa Bob's träns
9.Släppa ut hästarna

Jag gjorde inget slarvigt! Jag tog vara på tiden så mycket jag kunde och vilade inte ett dugg, gjorde nånting hela tiden.

Ja, somsagt så red jag ju idag :) Red i paddocken, kände att det var bäst så. Det blev mest skritt idag, både Bob och jag var väldigt trötta. Han var inte så framåt heller, det regnade hela tiden, så det var inte så kul. I slutet så spöregnade det jättemycket, så jag bestämde mig för att avsluta. Efteråt var Bob jätteblöt så jag fick ta svettskrapan och "svabba" bort vatten från honom. Det var väldigt mycket vatten! XD Aja,det gick bra iallafall. :D

Som jag skrev i tidigare inlägg så red jag ju ut igår. Vi lyckades ta en snabbtur i skogen utan jättestora problem, men jag kommer inte göra det så jättemycket. Det kan vara lite jobbigt ibland för han sparkar o sånt hela tiden efter flugorna. Fast han var väldigt nyfiken så det var bra att han fick titta i skogen lite :)

Två bilder på blöta Bob xD:




/ Maja

Hoppning !

Hoppade i ridhuset med Prinsen idag, han skötte sig väldigt bra men jag red verkligen något fruktansvärt dåligt. Min sits var jätte dålig och jag ställer mig alltid upp lite när jag spänner mig, jagvet inte varför. Blir så himla dåligt, ser helt sjukt ut typ. Men vissa hopp blev väl ganska bra och vissa blev sämre. Blev några travhopp också för jag skänklade inte tillräckligt. Måste verkligen hitta någon jag kan träna hoppning för så jag kan börja tänka på mitt överliv, sits och tygelhållning och allt det där. Men jag  är ändå nöjd med honom. Dessutom gick han rät tin i transporten både på dit och hemvägen. Hoppade som högst en oxer på 80 cm men han var så trött så jag ville inte hoppa mer. Här kommer en film och några bilder, vet att det ser konstigt ut som jag sa.

 

ERKÄNN ATT LÅTEN ÄGER!!! Och ja, jag var inte så följsam precis kan man ju inte säga XD

 

 


/O

Vila

Herman får vila idag, är ju hos Olivia, jätteskoj! :D

Idag kommer Lovisa + hennes mamma och hämtar Olivia, mig och Prinsen och så ska vi till ridhuset och träna titthinder lite grann. Jag ska såklart fota. Och kanske ska jag filma lite också för det ville Olivia.

 

/ Malva


Promenad

Nu sitter vi här, Malva & jag(olivia) alltså. Imorgon ska vi till ridhuset med Prinsen och hoppa titthinder. Lovisa och hennes mamma ska hämta oss eftersom hon ska hoppa Karsten. Jätte snällt att vi får åka med och dessutom ska karsten och lollo sovsa över här sedan.

 

När malva kom förut så gick vi en promenad, båda hästarna var ganska jobbiga men det gick helt okej. Prinsen försökte rusa iväg en gång. Busehästen! Men vi lyckades hålla honom kvar som tur var.

 

Ska bli superskönt med sovmorgon imorgon dessutom..

/Olivia & Malva

 


Olivia? :D

Ska nog kanske till Olivia idag och sova över där tills på Tisdag. Jippie! Ska verkligen bli sjukt kul att få vara med min bus Olivia lite :D Tar självklart med kameran! ^^



/malva

Lite Bilder :D

Tänkte visa lite bilder o så på Bob, Malva är fotografen på alla XD




Jag vet att jag har uppdaterat dåligt. Det har inte känts jättebra, Det blev inte som jag trodde. Det går knappt att rida ut på Bob i skogen typ, det går väl men han är spänd och så känslig för flugor :/ Det är jättejobbigt. Speciellt när jag ser att Herman uppför sig nästan perfekt.. Vad har gått fel? Jag ska göra ett nytt försök idag att rida ut... Hoppas det går.

/ Maja

Hermanritt (:

Somnade framför datan igår så jag hann inte skriva ett inlägg om när jag och Alma red Herman xD

Vi red iallafall barbacka och vi hade tagit av nosremmen från tränset, och han såg ut som en riktig Westernponny! Haha. Fördst red jag, sen fick Alma rida lite också. Här får ni två bilder ^^


/malva

18/5- Skritt med Bella

Skrittade Bella idag eftersom Olivia är hos sina sysslingar. Eftersom varken jag eller Alma hade någon mobil så vi kunde hålla koll på tiden, så fick vi rida i ridhagen. Alma fotade.
Det gick jättebra och hon var väldigt pigg! Jobbade henne lite i form och det gick bra. Men det hände ibland att hon slängde upp huvudet. Har väl inte så mycket mer o säga än att det gick superbra!

Här är ett par bilder :)






avslutar med en superfin bild ^^ haha

Red förresten med Olivias ridskor idag! Kände för det. Dom är så sköna! Haha. Sorry Olivia.. (A) ♥ Och så bet Annabell mig i armen och i tinningen -.-
/malva

Here!

Lyckades få internet där jag är, hos mina underbara sysslingar så jag bloggar lite snabbt. Idag skrittade Malva Annabell istället. Hon får skriva själv om det senare. Vi åker hem imorgon eftermiddag och på måndag kommer troligtvis malva och sover över till på tisdag. Superkul! Onsdag ska jag jobba och på torsdag kommer efterlängtade bästa Pauline som jag inte träffat på två år förutom några sekunder på stan eller ridklubben.

Måste gå nu!!

/olivia


Alma kommer hit!

Japp, ni såg ju rubriken. Alma ska komma snart :D Vi kommer ha skitkul! Uppdatering om dagen kommer senare ikväll :D

Bjuder på en bild som jag tog igår på Joy, när jag cyklade förbi deras hage påväg hem ifrån stallet ^^

/malva

Ny design!

Gjorde precis klart en ny design till bloggen och nu är den insatt! Tryck på F5 om den inte syns. Har ingen aning om vad dom andra tycker om den men det får dom väl skriva i ett inlägg eller något ^^

Förra designen.


Nya designen.


Gillar den nya mycket mer, för den känns "varmare". Den andra kändes så kall och vintrig på nåt sätt. Antagligen pågrund av färgen. Den blåa färgen kändes kall.

Vad tycker ni? ^^

/malva


Ridningen :)

Red på Bob idag, ja, jag gör ju det nästan varenda dag,menmen. Det gick rätt så bra, han var inte så nervös idag. Utan han har blivit mindre orolig nu :) Så det var kul :) Jag skrittade mest men jag travade lite, travade även över 20 centimeters hinder också xd Hahah, fast det var kul ;D Vi hoppade inte mycket för att, det var lite blött. Vi ville ju inte att dom skulle halka ^^ Aja, det var kul :D

/ Maja

P.S sorry för dålig uppdatering... har verkligen inte haft humör :(

Diss!


Vojlockar. Tycker inte det är ett dugg snyggt med voljock. Och ofta händer det att vojlockar glider bak. Inte kul när man måste sitta av och fixa det hela tiden ^^ Schabrak ska det va! Förlåt ni som använder vojlock men detta är bara min åsikt!

Ägna nu 4 sekunder av era liv och svara på frågan!
Vad tycker du, schabrak eller vojlock?

/malva

Superroligt inlägg?

Ridit lite dressyr på Herman idag. Han var jätteduktig fast jag red som en, ja jag vet inte vad! Bilder kommer kanske imorgon :)

/malva

Tyvärr..

Tyvärr kommer det inte bli någon updatering under helgen då just jag inte är hemma. Hade tänkt göra några tidinställda inlägg men jag inser att jag absolut inte kommer att hinna. Har inte hunnit packa än och vi åker imorgon. Not good!

Men haft en jätte bra vecka iaf, vi s lutar ju skolan imorgon också.

 

I måndags slutade vi kvart över ett och vi ska egentligen sluta tio över två. Vi fick ledigt från matten för våran mattelärare hann inte.. I tisdags  så på våran näst sista lektion, idrotten var vi på framnäs och fick bada. Fast jag låg och läste mina älskade twilight böcker.(a) Sen sista lektionen hade vi elevens val som i mitt fall var hemkunskap men våran grupp fick kompledigt för att våran lärare dratt över så många gånger. Så vi slutade tjugo i två när vi skulle slutat kvart över tre. På onsdagen skulle allt varit som vanligt men Agnes och hennes kompis hade trott att jag slutade halv tre och inte fem över tre och dem kunde inte vänta, hade haft lite svårt att ta mig hem så jag fick sluta redan då! Och idag, då hade vi arbetslagsdag och då var vi på framnäs hela dagen tills klockan kvart över tolv då vi fick sluta. Helt toppen! Imorgon är det också väldigt kort avslutning. Kommer till skolan kl 8 och slutar kl 9. Rktigt skönt det!

/O


Hoppning med Prinsen

Hoppade med Prinsen igår, gick ganska bra i början förutom en rivning som var absolut mitt fel. Men efter en stund började vi komma i obalans. Han kändes snubblig och jätte vinglig i svängarna. Vet inte varför. Kändes bara så fel. Han rev väldigt mycket då också. Jag tappade också balansen och han var svår att räta upp. Efter ett räcke på 70 cm bara så var han nära på att gå omkull. Han tappade balansen helt. Förstod ingenting verkligen. Visst fick vi lite bra hopp men det var inte bra iaf.

/ olivia


15/6-11 Markarbete.

Bild ifrån idag på Herman i Moas träns som jag fick låna :D


Här kommer text ifrån ridpasset idag:
Idag skyndade jag mig hem ifrån skolan och åt en macka och drack lite Proviva(Intressant). Sen cyklade jag ner till stallet. Eftersom Maja och hennes mamma kom före mig, hade dom tagit in ponnyerna. Maja hade börjat rida och jag var klar med Herman när dom ridit klart. Moa följde med till stallet idag och jag fick ha hennes Pullarträns! Hihi, han var sjukt söt i det.

Tänkte ha lite markarbete med honom. Jag började med att skritta runt några varv på lång tygel. Sen började jag trava. Han var riktigt pigg och framåt kan jag säga! Och när jag styrde mot ett litet kryss kände jag att han taggade till riktigt rejält. Han tog ett jättehopp över det och kom i galopp efter. Haha, han tyckte det var jättekul att hoppa ett litet kryss. Sen kom vi på det ett antal gånger. Sen byggde Moa upp krysset så att det blev ett rättuppstående istället. Det stod nog på cirka 60 cm eller nåt sånt. Vi kom mot det och han taggade verkligen. Vi kom i galopp och det blev ett jättebra hopp. Jag styrde mot det en gång till i men det blev en lite konstig sväng och det blev att han sakta ner till trav , så han vägra. Vi kom på det en gång till och det gick super. Sen byggde Moa upp ett med bara en bom som låg på snedden. Jag hoppade det ett par gånger. Det gick jättebra.

Orkar inte skriva mer nu, men jag är iallafall väldigt nöjd med passet! Förlåt för väldigt rörig text.

/malva


Älskar bilden ♥

/malva

Hiss!



Pullarnosträns! Älskar dom. Dom är så sjukt snygga och speciellt på herman (A) Red med Moas Pullarnosträns idag och det var jättensnyggt på Herman! Det är ju också bra om man har en dragig ponny. Det är ju en av orskaerna till att Moa köpte ett. Någon som tycker med/emot mig om att det är sjukt snyggt?

/malva

14/6-11- Ridit i ridhagen.

Jag och Maja skulle rida ut lite idag men det gick inte så bra eftersom Bob inte var ett så jättestort fan av flugorna. Så vi red i ridhagen istället. Det gick jättebra i skritten men han var ganska svår att få ner i form pågrund av att han var ganska hård i munnen. Men det gick. När jag travade med honom flöt det på jättebra och han var jätteduktig! Blev ingen galopp eftersom jag nog ska börja med galoppen imorgon, han har ju nyss kommit :3

/malva



Malva och Herman

En liten söt bild på Malva och Herman från igår när hon skrittade honom några varv, jag gjorde också det (A)

 

/olivia

Har dock aldrig ridit honom förut trots att han står på min ridklubb.


Usch!

Prinsen var urjobbig idag, gick emot allting precis hela tiden. Blev så himla arg efteråt.. Vi kunde bara klättra i typ 10 minuter och sedan rida hem för jag gav verkligen upp. Orkar inte skriva om det just nu bara att det var fruktansvärt.

 

/olivia


Snart stallet.

Drar snart till stallet. Måste ju också vara där ganska tidigt idag eftersom jag har fotbollsträning redan vid halv 6 :/
Kommer mer uppdatering sen ikväll. Hejhej!



/malva

Diss!

Dissen går till för spända grimmor. Speciellt dem som liksom finns massor med hål till. Vissa sätter grimmorna verkligen jätte jätte hårt. Alldeles för hårt. Jag kan också råka sätta dem för hårt ibland, det blir fel ibland. Men vissa som tror att dem kan sätta dem hur hårt som helst. FY! Såg en häst vid vägen en gång som knappt kunde tugga för att den var så spänd. Tycker nästan det är djurplågeri att sätta så hårt. Hur behagligt är det för hästen liksom? Visst kanske man är rädd för att hästen ska tappa den, men jag tror dem heldre behåller den på om den sitter lite lösare. Prinsen får alltid av sig grimmorna när dem sitter för löst men han är lite svårfångad men den får sitta löst ändå, och var gör det att lägga typ 5-10 min på att bara leta rätt på en grimma i hagen och sätta på den igen? Jag tror inte det är så stor risk att dem trasslar in sig. Värre att dem fastnar med en grimma som sitter stenhårt. Bäst om det är LAGOM såklart :)

 

/ Olivia


Dagarna går..

 

Konditionstränade Prinsen idag. Han blev rejält trött och svettades massor med salt. Men duktig var han och kämpade på jätte bra faktiskt. Ska börja konditionsträna ca 1 gång i veckan nu så att han verkligen får upp konditionen och musklerna. Klättring varje tisdag tror jag.

 

Annabell är fortfarande skadad så hon skrittas och så. Niklas går bara och betar och njuter av livet.

Har även börjat åka till Osella. Jag får borsta henne när jag vill. Jätteroligt verkligen. Har saknat henne jätte mycket. Hon har även fått ett urgulligt föl som heter Mozarella, föddes 25 maj.

Imorgon åker jag till Malva. Vi ska gå en promenad med Herman. Vi får inte rida eftersom hästarna var avmaskade. Men blir säkert roligt ändå! Linnea ska skritta Annabell och skritta/trava Prinsen. Skönt att jaghar Linnea! :D

/ o

 


Hämtat Herman!

Som sagt så har vi ju hämtat Bob och Herman idag!
Det gick jättebra att lasta Herman. Han var väldigt lugn men lite nervös blev han faktiskt, för han gjorde precis som Bob, sket på sig xD haha, stackarn. Men här kommer iallafall lite bilder ifrån när vi släppte ut dom på betet! ♥




Aww, man måste bara älska bilden på älsklingen! :') ♥

haha, jag ser knäpp ut xD

Kommer nog fler bilder en annan dag :)

Bob ! <3

Hej !

Nyss kommit hem från stallet :''D Skitskojj ! Äntligen är hästarna hämtade ! :DD

När vi skulle lasta Bob så var han skitnervös, jadu, han sket i transporten av nervositet XD Men han blev lugnare när vi åkt ifrån kompisarna. När vi skulle lasta av sen, så var han jättelugn. Han gick långsamt ner för transporten :D Vi lät honom beta lite i gräset , sen så tog vi in honom och ställde honom i boxen :) Han var väldigt lugn faktiskt :D Jag och Moa borstade honom lite och snygga till honom . Sen kom Malva med Herman, han var lika lugn han . :D Senare så fixade jag med sadlarna o så, satte på schabraket och bytte pannband på tränset :) Ja, Sen så släppte vi dom i hagen , jättelugna och bara betade :) Sen gick vi tillbaks till stallet och sen gick vi ut igen och tittade till dom . Dom sprang runt och var jätteglada över att få vara och beta nu :) Vi gick tillbaka till stallet igen . Då kom Moas pappa med mackor och bullar :D Mums ! :D Sen så tittade vi till hästarna en sista gång. Hahah, Bobs flugpannban hängde ner på ena sidan XD Malva skulle på promenad med Herman så jag fixade Bobs pannband snabbt. Sen så kom mamma så åkte jag hem. Malva och Moa stannade kvar lite :)

Bilder fotade av Malva :D :

Innan vi ska lasta in honom :D Sötnosen <3

Bob och Herman busar :D



/ Maja

Bob om...

8 timmar ungefär !!!!!!!!!!!!!! <3 :D Är jätteglad, väldigt pirrig och nervös :O :D Kunde typ inte sova inatt , vakna flera gånger. Väldigt jobbigt tycker jag. Ska se om jag ska försöka sova igen snart. Vet inte riktigt. Undrar hur Malva känner sig? Hon kanske inte har vaknat då, men ändå ? XD Fattar inte att jag ska hämta honom snart... Jättekonstig känsla , faktiskt... Aja, jag längtar <3

Srry för dålig update från mig :( Har liksom inte haft lusten och humöret :/ Sorry !


/ Maja

Favoritblogg?

Jag har massor av olika favoritbloggar, men den som ligger högst på listan är Ponnysanning.blogspot.com! Tror att det är många fler som brukar läsa denna, för jag menar: Den är ju så sjukt intressant och har bra uppdatering. Dom skriver inte dumt skvaller utan snällt.

Vilken är eran favoritblogg?

Ponnysannings header ;)

/malva

Granngården-besök.

Hade tänkt att åka till Granngården och köpa benskydd och kilpadd till Herman idag. Vi åkte dit men hittade tyvärr inga benskydd i rätt storlek, men imorgon när vi åker hem ifrån cupen kan det hända att vi åker förbi Skara Hästsport och då kommer vi gå in och kolla efter benskydd. Vi åkte ju dit för att köpa en padd också och det fanns så det inköptes! Så jag provar den på Söndag så får vi se om den passar. Men jag hittade en massa mer saker också, hihi (a)

Detta är vad jag köpte:

Kilpadd.
Reflextäcke . (utförsäljning, så jättebilligt!)
Ridhandskar ( eftersom mina är sönder och en av dem är borta :( )
Insektsspray (det var halva priset!)
Skinn- och Lädertvål.
En "behållare" åt tvålen.
En svamp åt lädertvålen.
Ett brunt grimmskaft.

Tänkte att det kanske blir lite roligare om man får se bilder på det så får ni se hur allt ser ut :)

Kilpadden.


Reflextäcket. ♥


Skinn- och lädertvålen tillsammans med den där "behållaren".


Insektssprayen.


Ridhandskarna.


Svampen.


Grimmskaftet.


/malva

Snart bär det av!

Till Björksäter! Jag och Maja ska dit och lämna våra saker och rengöra lite extra i boxarna, tillexempel krubborna. Vi får ju hem hästarna på Söndag så det är ju lite bra att vara förberedd. Ska nog lämna mina grimmor, min ryktlåda och hästgodiset. Och även mitt pannband och mina huvor som jag gjort i slöjden lite för skoj skull :)

Ni får en bild på Sprakis ifrån i vintras :)

/malva

Bilder 2#

Här kommer bilderna som jag lovat er långt bak i ett inlägg i bloggen! ♥





Blev inte så många men hinner inte att ladda upp så många nu. Fler kommer! :D

/malva

Längtar!!!!

På måndag ska jag åka till Malva. Hon får ju hem Herman på söndag och då ville hon att jag skulle komma på måndag ^^ vi ska rida lite dressyr på Herman tror jag. Om ridhagen som finns där är ledig och det inte står hästar där. Har aldrig ridit Herman på ridskolan så det ska faktiskt bli jätte spännande att se hur han är! Maja rider nog också med oss tror jag. På bob isåfall alltså. Jag blir nog fotograf. Maja sa att jag KANSKE skulle rida Bob också,men det får vi se. Spelar inte så stor roll om jag rider eller inte. Men ska bli riktigt spännande att testa Herman! Så vilodag för hästarna då tyvärr! Om jag inte fixar någon annan. Förvänta er en stor bildbomb på måndag kväll iaf!

/ olivia


Mina ansiktsuttryck!

Malva bjöd ju på sina ansiktsuttryck så jag får väl också göra det, dock hittade jag inte några jätte jätte fula just nu, men det kanske kommer någon annan gång? Men här är några som är lite smått failade ivarje fall. Fast Malvas är 1000 gånger så roligare.

/ olivia


Markarbete

Hade lite markarbete med Prinsen idag men han var verkligen hur stel som helst i vänster sida så jag fick jobba honom lite men det gick kitne så bra. Han var så hård i munnen och jätte jobbig. Han var ganska fin i skänkeln och lyssnade bra. Hade små stuts på ena långsidan och så ett par bommar utspritt på banan. Bommarna gick jätte bra men stutsen plöjde han igenom, haha.  Malva och Maja sötisarna var med och fotade så fick allt ett par fina bilder! Vi hade jätte roligt, fast jag var ganska trött typ.

/ olivia


Ridningen igår :)

Hann inte blogga igår , så gör det nu istället.

Igår så hade vi lekar, för det var sista gången för denna terminen. Jag började med att rida sally XD Hon är en envis liten plutt kan jag säga ! Först när jag ska hoppa upp på henne från ett hinder så började hon gå precis när jag "hoppade" så jag fick hänga över henne och kunde inte komma upp XD Fast vi tog oss ända till mållinjen innan jag halka av XD Så då fick jag sitta upp igen , då gick det XD Sen när dom mer "riktiga" grenarna kom så var det svårare XD Man behövde bara vända hennes huvud mot målinjen så stack hon iväg med mulen upp i luften XD Haha, så det gick inte så jättebra XD Sen så fick vi byta till det andra lagets hästar, och då fick jag Freja . Hon var väldigt seg men lydig, så hon krångla ju inte :) Det var väldigt kul iallafall :D

Har tyvärr inga bilder på nån av dom , sorry :(

// Maja

Hiss!

Hiss till dessa eskadron täckena. Riktigt snygga och annorlunda. Vissa tycker det blir för mycket men jag verkligen verkligen bara älskar dom för mycket. Jagälskar väldigt mycket utrustning och sånt?! :O

Dock är det stor diss till priset. Typ 1000 kr för bara ett fleccetäcke? Helt sinnessjukt. Men snygga! Här på bloggen hissar vi på utseende mässigt ^^

 

/ olivia


Malva och mina finisar!

Tre bilder på MAlva och ponnisarna! Första är med Niklas och dem nedre är med Prinsen.

/ olivia


Vackra ansiktsuttryck

Något som jag lagt märke till på bilder när jag rider är att jag nästan alltid göra fula grimaser? Eller är det kanske bara ögonblicksbilder? Haha, isåfall har det blivit många ögonblicksbilder där jag rider. Här får ni ett litet kollage jag gjort med några av min fina ansiktsuttryck.

Hahaha, någon som känner detsamma?
/malva

Hiss och diss !


Chooze schabrak från Horze.se !
Ett väldigt fint allroundschabrak tycker jag, det ska vara bra kvalité och sånt. Finns i många fina färger, har köpt ett i färgen Glass Blue. Man kan även få brodyr, vilket man inte kan få på alla schabrak. Aja, en Hiss från mig iallafall !

Mitt Chooze Schabrak :)


Smutsiga skimlar , haha , dom blir typ gråa XD Tyvärr så har jag ingen bild. Men jag har sett hur dom ser ut , haha XD Stackars dom som äger hästen ! Blir mycket slit ! XD


// Maja

Hiss/diss!



Turkosa Scapa Schabrak. Speciellt fint är det om man matchar med t.ex en turkos tröja, benlindor, pannband eller turkosa stigbyglar! Sticker ut lite i mängden.






Att nästan alla hästar/ponnyer rullar sig efter att dom blivit duschade! Känns ju liksom inte nödvändigt att duscha dom då. Haha!


Fick bli en bild på en glad Krypis efter en dusch. Detta är Almas busiga lilla ponny! :)

/Malva

Trött.

Haha, har verkligen inget att göra så passar bara på att säga att jag är jättetrött :O haha, intressant inlägg ^^
hejhej!

/malva

Resultat

Resultat från klubbhoppningen idag:

 

Prinsen, LD: Var väldigt slö på framhoppningen och banan. Kanske var det att det var en ny ryttare, Lovisa alltså och han blev osäker. Inte vet jag. Han har nog inte heller hämtat sig helt sen han var sjuk. Men i varje fall så blev det 12 fel. 2 stopp. Men det var ändå bra. Men han har ju faktiskt hoppat felfritt LA förut men han var väl inte i form helt enkelt.

 

Kashmir LC: Petade ett hinder men resten var jätte bra verkligen såg det ut som. Lovisa efteranmälde till LB också eftersom det gick bra men han petade ju.

LB: Vann klassen, ingen kom till omhoppningen och även om Lollo vägrade en gång så räckte det till vinst. Jätteroligt ju!

/ olivia

 


Repgrimma med tyglar :)

Vill verkligen ha en, dom verkar väldigt bra och så. :) Speciellt om man bara vill rida i en grimma, blir ju rätt "klumpigt" att använda ett vanligt grimskaft som tyglar. Dom är ju rätt så tjocka. Så därför tycker jag det verkar väldigt bra med denna repgrimma, då det sitter i bra små tyglar som man kan ta av om man vill :) Jag vet ju inte vad det är för kvalité och material riktigt, men om det är bra material och kvalité tycker jag nog att det är värt pengarna. Inte så jättedyrt ju, tycker inte jag iallafall :)


179:- på Hööks :)

/ Maja


I love - Union Jack Schabrak

Åhh vad jag älskar det! Det är riktigt tufft, enligt mig. Och skulle verkligen passa på Herman. Jag ska få det av Olivia som en sén present och Olivia ska få ett Scapa av mig. Det roliga är att båda kostar lika mycket, haha.


Jag älskar dig vackra schabrak.. ♥ hihi

/malva

Har precis kommit hem..

Har precis kommit hem ifrån varm och jobbig fotbollsmatch. Usch vad varmt det var! Jag trodde jag skulle få värmeslag.. Vi vann iallafall med 5 - 3. Jag gjorde inget mål idag, men en assist.
Bra jobbat allihopa!

/malva

Bilder 1#

Här kommer lite bilder ifrån igår. Fler bilder kommer att komma i ett till sånt här inlägg, kanske imorgon?








/malva

Provfoton med System :)

Fått fota med pappas systemkamera i några dagar :) Har fotat blommor och hundar. XD Aja, det var kul iallafall tycker jag :D Hoppas jag får köpa egen eller att jag får låna hans mycket i sommar :D Det är väldigt kul tycker jag, med att fota och sånt :) Många smileysar i detta inlägg XD Aja, tänkte visa några bilder jag tatt :




Dante(stora) och Oscar (lilla)


7 dar kvar ! <3


/ Maja

Olivia ♥

Hejsan!

Idag har jag varit med Olivia och hjälpt henne med lite saker inför imorgon. Hennes kompis ska tävla Olivias ponny Prinsen på LRKs fina gräsbana. Jag vill dit och fota och hade faktiskt tänk att göra det, men nu tror jag inte att det går liksom, för jag har typ glömt min kameraladdare hos Olivia :S Skitans asså, för min kamera har laddat ur och vi hade tänkt att fota på fotbollsmatchen imorn. Aja, men vi red iallafall idag, i det fina vädret, också ^^ Jag började rida Annabell och Olivia Prinsen. Vi red en skrittur eftersom att Annabell tyvärr är skadad, så hon ska bara skrittas ett tag nu. Det var verkligen supermysigt! Sen bytte viså jag red Prinsen och hon Annabell. Jag travade även lite på Prinsen ^^

En fin bild ifrån idag, på fina Olivia och Prinsen ♥


Sen smörjde vi lite utrustning och sen duschade vi Prinsen. Här kommer några bilder ^^


Nyduschad fin liten polle!
Mer bilder ifrån dagen kommer i några andra inlägg! :)

/malva

Tagga ridning!

Mår så bra pågrund av dagen idag! Varit så härligt väder och jag har umgåtts med en superhärlig person! Förresten Alma. Jag tror jag glömde mina ridbyxor hos dig xD

Taggar ridning inför imorgon! Tror faktiskt jag får Herman, för jag red honom förra gången. Härligt!


Älska bilden på mig och bästavän

/malva

Mycket nu

Förlåt att jag inte har bloggat men jag har sovit över hos Lollo med både Annabell och Prinsen sen igår. Nu är vi hemma. Skulle ju rida lektion för Jenny med båda men annabell skadade sig vid lastningen så hon får skrittas i några veckor. Hon typ stegrade sig och sedan gick hon omkull. Sen for hon in i transporten. Lilla gumman. Samma sak på hemvägen fast hon gick inte omkull nu. Träningen för Jenny med Prinsen gick iaf hyfsat! Kanske skriver mer senare.
fel håll på bilden men det är så söt! Prinsen trycker sig mot annabell, i förmiddags :)
/olivia

Vart med Alma! :D

Åkte till Alma idag med! Vi red ut en ganska lång runda på ungefär 2 timmar ^^ Jag red Zantis och hon red Krypet. Det var sjukt varmt så det blev till att rida i T-shirt idag! Alla tre svettades något enormt så det blev en dusch för hästarna efteråt men Alma verkade tycka att jag också skulle duscha.. Haha.

Förlåt att jag inte bloggade om dagen igår. Glömde xD

Här är en bild ifrån igår hos Alma. ♥ Alma och Krypis ♥


Här är två bilder ifrån idag ♥
Jag och Zanta ♥


Alma och Zantas rumpa xD ♥

/malva

Nedräkning ! :'D

Har börjat räkna dagar nu , det är ju så att det BARA är 10 dagar kvar till vi hämtar Bob och Herman ! Det är så sjukt, jag minns förra året i typ december när jag var skit spänd över vilken häst jag skulle få, och så får jag Bob ! Jag blev så chockad att jag nästan började gråta när Sofia sa det ! Seriöst ! (L) <3 Han är som en ängel för mig , han betyder allt <3 Åhhh... Så jag längtar <3


Bob visar sin finaste sida ! :'D

Till Malva: Vilken fin header !!! Älskar den (L) <3 ( ja, du kan väl skicka bilderna på bob till mig , kanske ? (a) )



/ Maja

Ny header fixad!

Satte precis in en ny header till bloggen. Så att Maja också fick vara med på den! (Y)

/Malva

Åker till Alma!

Idag åker jag till Alma! Haha, den busen. Vi kommer nog ha jättekul, för båda har sån där lite konstig humor (Y) En fågel viskade i mitt öra att jag ska rida hennes busiga livsfarliga shettis Zanta!
Vi får hoppas att jag lever efter att ha varit där O.o

Kolla Almas lilla blogg, som hon har med sin bror Olle och hennes kompis Hilda. --> Almas blogg (Y)


En bild på Alma på islandshästen Thor och jag på Gnista ♥

/malva

Kanske ? (a) ^^

Hej!
Har hittat en systemkamera på blocket för 1900 kr! :D Jag bryr mig inte om att nån har haft den innan , vill ändå ha den :) Dessutom har jag nog råd med den! :D Får bara övertala pappa att vi ska åka och titta på den ^^ Sen blir det att hämta pengarna hos mamma isf :D *Hoppas!* Just det, det är en Canon EOS 350D :D

I likee :D

/ Maja

RSS 2.0