Dag 8: Mitt bästa "hästgrejsköp".

Mitt bästa köp är mina ridbyxor faktiskt,hehe. Kanske lite konstigt men jag älskar dem verkligen. Dem är så tåliga och bekväma. Har aldrig haft så bekväma förut. Lagom varma både på vintern och sommaren. Dem var väldigt billiga med och det är ett stort +++++++++

här hade jag tex dem . Jag har haft dem i säkert 2 år nu. Eller mer ?


Videoklipp


Veckans favorit !

Jag skulle egentligen ha haft Veckans Favorit igår , men jag glömde XD så jag får ha idag istället :)
Min "Veckans favorit" blir ett par ... Tretorn stövlar såklart ! ;D Vill så himla gärna ha såna men har precis köpt nya ridskor så jag får inte köpa Tretorn . Men dom kostar ju rätt så mycket med .

/ Malva

Jag & Niklas

Emelie var så snäll och fotograferade mig och Niklas idag. Bjuder på två bilder. Den första tog Emelie och den andra fick jag klicka! :)

Finns många

Jag älskar dig killen! <3

 


Dag 7: Mitt dåligaste "hästgrejsköp"

Mitt dåligaste köp är nog ett spö som jag köpte. Jag bara red som vanligt på ridbanan och så gick det bara av på mitten. Och det kostade ju 99 kr så? Då blev jag enormt arg. Ur samma butik köpte jag även en ridtröja som också gick sönder efter bara 3 gångers användning. Hur dålig kvalitet får det inte vara eller?

Bild från promenaden med Niklas idag

/olivia


Dag 6: Min favoritbutik

Min favoritbutik är Skara hästsport!

Det finns nästan allt där och dem är väldigt trevliga. Synd bara att allting är så dyrt. Men det finns alltid mycket att välja på och det är bra. Dem har även ofta rea.

 

// Olivia


Veckans diss !

Denna veckans diss håller Malva i ! Jag dissar denna De Niro Ridstövel . Den är sjukt ful , jag vet inte hur skön den är men sjukt ful är den iallafall .


/malva

Pessoa

Ska nu säga min åsikt om Pessoa bett .
Tycker verkligen inte om pessoa bett . Särskilt inte om det är någon ponny på en ridskola som har det . En ponny på ridskolan där jag går har det . Hon bara busade lite en gång och nu har hon pessoa :/ Den ponnyn heter Fidji och är en C-ponny , eftersom hon är så "mittemellan" är det så många på ridskolan som kan rida henne , särskilt de små nybörjarna som sitter och bara sliter och drar i munnen (menar inte att alla gör det , men tyvärr så är det många på ridskolan som gör det) . Dom förstår inte pessoa bettets effekt , att det gör så ont om man drar i munnen , särskilt med pessoa .
Jag menar , om hon nu är så jäkla busig att hon måste ha pessoa , borde hon inte säljas till någon som kan hantera henne bättre , då kanske hon lugnar sig ? Jag hatar pessoa , det gör otroligt ont i hästens mun , det är riktig törtyr och man borde inte ha det på ridskola där man LÄR sig att rida och många fortfarande inte lärt sig hur ont det gör ifall man drar i hästens mun när den har pessoa .



Vad tycker du om pessoa ?

/ Malva

Färgade träns

Vad tycker ni om färgade träns?

 

Jag blev riktigt imponerad första gången jag såg dem och vara nära på att köpa ett, men nu tycker jag bara det ser slarvigt ut faktiskt. Det smälter ju inte in på något sätt och ser inte alls stiilrent ut. En stor DISS!

Vad tycker ni? Färgade träns eller " normala färger "?

 

bild snodd från google :)

 

tränsen finns att köpa på tex ponnyprakt.se & houseofcharisma.com

 

/ olivia


Ridning på lrk med Ida

Ridningen igår gick verkligen super. Egentligen skulle jag haft Pralin men jag och Emelie bytte så jag fick Ida. Vi hoppade och det gick verkligen toppen. Hon är så duktig den lilla ponnin !

 

Vi kom fel några gånger men det var bara mitt fel. Riktigt söthest är hon iaf !

 

/ olivia


Dag 5: Några som betyder mycket för mig

Några som betyder något otroligt för mig är Lollo,Matilda,Emelie & Malva.

Dem gör mig alltid på så gott humör och är roliga att vara med. Bättre vänner finns inte. Dem finns alltid där när man behöver dem, dagochnatt.

Dem har gjort en sån förändring i mitt liv.

 

Lollo & Pasja <3 Hoppas det gick bra att jag tog bilderna! Blogg: ponnytavling.blogg.se. Delas med matilda.

Matilda & Pinia : ponnytavling.blogg.se. Delas med Lollo.

Emelie & Falset. Blogg: http://emeliieemiilsson.blogg.se/  ingen update där itne XD

 

Malva & Prinsen.

 

/olivia


Dag 4:Mitt bästa ögonblick

Jag hann inte skriva igår så det kommer två idag, var ju hos Emelie hela dagen så.

 

Mitt bästa ögonblick vet jag absolut vilket det var! Det finns många men det allra bästa var nog när jag och EMelie var ute och fotade med Niklas. Förra årets "vitsippefotning". Han var verkligen jätte uppmärksam och snäll. Allt var helt underbart och vi fick jätte fina bilder. Det ögonblicket skulle jag vilja uppleva igen. Fick så bra kontakt med honom den dagen. Tyvärr samma dag ramlade jag av och bröt axeln men det är en annan sak ;)

 

Ett annat bra ögonblick var när jag tränade löst med Niklas. Han gjorde allt man bad om, vi stod och gosade hur länge som helst och bara njöt.

Har ett bra ögonblick med Osella också som är tusen gånger så bättre.. <3 men det vill jag inte berätta för då kommer dem där dumma tårarna igen.

 

 

Bilder från vitsippefotograferingen.

Hittade inte orginalen så ltie dålig kvalitet.

 

 

/ olivia


Dag 3: Ridlägret 2010

Ja, ridlägret jag var på 2010 var kateryd som ligger i tibro. Det är att rekommendera! Jätte trevliga alla där, roliga uteritter, fina skogar, bra lärare, bra hagar och boxar, fina hästar m.m. Där träffade jag Julia, Sandra, Fannie, Malva, Rebecka, Ronja, typ Ida och Hannnah. Underbara hela bunten! :DDD

Det var jätte roligt där. Hade med både Prinsen och Niklas. Jag och Emelie turades om.  Dem stod i två uteboxar på nätterna och gick i en grymt härlig hage på dagen. Två ridpass om dagen. Det bästa passet var terränghoppningen då vi fick hoppa bank och träna mycket på att svänga. Skulle kunna skriva massor men det blir inte mer än så här.

Från vänster. Sandra-Fannie-Jag-Emelie. Hemma hos mig någon vecka efter lägret när Fannie och sandra redan då kom och hälsade på! :)

malva & pontus :)

 

/ olivia


Dag 2: min kamera

Det här är min system kamera Canon EOS 500D. Jag har haft den sedan ungefär januari 2010. Ungefär tror jag. Jag hade sparat pengar länge för att kunna köpa den. Innan det hade jag använt mammas kamera lite , hon hade ju Canon EOS 450D vad jag minns. Men jag var ju så inne på det där med filmkamera och mamma gillade inte riktigt att jag använde hennes så det blev att jag köpte denna med HD filmning och 16,5 megapixlar. Den är verkligen super. Men hade det varit nu jag skulle köpa kamera skulle jag köpt en sån som mamma har eller en nikon och kanske sparat till en filmkamera ist. Tycker faktiskt mammas kamera är lättare att fota med. Lättare att ställa in. Tyvärr har den krashat nu och funkar inte men hon ska eventuellt laga den när hon sparat lite pengar.

 

Men när det gäller att ta vinterbilder när det är riktigt sol är den verkligen helt underbar och detsamma hela sommaren. Är väl mest den där tråkiga mörka vinterdagen det inte blir så snygga bilder. Den är bekväm att hålla i med och inte särskilt tunga.

en nytagen bild med kameran. inte den bästa bilden precis för jag hade inte gjort inställningar och jag travade även med honom, alltså sprang jag, men jag tog denna bilden för att visa lite att den inte blir så suddig när det är ljust och fint ute.

 

/ olivia

 


Sjuk !

Usch ! Jag har verkligen jäteont i halsen ! Särskilt när jag sväljer . Stannar nog hemma från skolan imorgon :S

/ malva

Bilderna !

Hej ! Här kommer bilder från dagen ! Dock bara bilder på Olivia när hon rider bakifrån . Sen lite bilder från stallet på hästarna , och lite suddiga bilder från hagen (L) <3









söta niklas (L)

<3

Dag 1-Det jag önskar högst av allt

En sak som jag verkligen önskar är att få en viss vän tillbaka. Ni kan väl gissa vem? Jo, osella såklart. Hon var verkligen toppen. En filur fylld av glädje och energi. Hon spred verkligen glädje, energi och kärlek. Jag har nog aldrig träffat en sån omsorgsfull och förstående häst. Som ett exempel, mamma var verkligen jätte rädd för hästar. Men en dag skulle hon testa att leda ut osella för hon var itne så rädd för henne. Med alla går hon alltid jätte fort för hon märker att vi behärskar det. Men när hon kände att mamma var lite rädd så gick hon sakta och var så försiktig och tittade lite sakta på henne.

 

Jag kommer nog heller aldrig mer att träffa på en sån här häst. Hon hade sina dagar det sista när hon hade hormoner för fölningen, men jag kommer aldrig, aldrig någonsin glömma den ponnyn som gjorde mig till den hästtjej jag är just nu. Hon gav självförtroende. När jag hade henne första gången så hade jag 0 självförtroende.

 


Dressyrpass på åkern

Malva hängde med mig hem idag som vanligt varje måndag typ. Nästan enda dagen vi kans ses. Vi gick ut så sent till hästarna så det hann bli mörkt när vi skulle rida iväg. Vi hade tänkt rida i skogen men när vi hade skrittat bort till skogen var den så mörk så vi vågade inte riktigt ifall det fanns älgar och så. Så det blev ett dressyrpass på åkern istället. Niklas verkade vara framåt med Malva. Han verkade jobba på jätte bra och håll igång! Prinsen var också jätte duktig och positiv. När vi galopperade bockade prinsen lite,hihi. Men det gick verkligen superbra och jag är supernöjd! Vilka duktiga hästar jag har! Jag och malva har planerat lite och förhoppningsvis blir det en clear round med Niklas den 30 april tror jag.

 

//Olivia

 

P.S. Malva kommer snart lägga upp några bilder. Fast bara i början när vi skrittade för batteriet tog slut.


Uteritt på Prinsen

Red ut i skogen på Prinsen idag som vanligt. Gick verkligen jätte segt till skogen men så fort vi kommit in i skogen piggnade han till. Han travade på jätte bra och lyssnade mycket bra. Tyvärr så gick det inte att trava mer än i början av skogen för sedan var det nästan bara is över hela vägen. Men han var jätte duktig!

 

//Olivia


Outfit

En grön/svart outfit


/ Malva

Tio dagar

Ja, dem flesta gör ju det och när Matilda satt och gjorde det blev jag också lite sugen! Så jag kommer göra detta i tio dagar. Alltså lite grann vad jag ska göra för inlägg.

 

Dag 1: Det jag önskar högst utav allt

Dag 2: Min kamera

Dag 3: Ridlägret 2010

Dag 4: Mitt bästa ögonblick

Dag 5: Några som betyder mycket för mig

Dag 6: Min favoritbutik

Dag 7: Mitt sämsta "hästgrejsköp"

Dag 8: Mitt bästa "hästgrejsköp"

Dag 9: Mitt stall

Dag 10: Min ridutrustning

 

 

 

// OLIVIA


Tillsalu!

Tretorn chaps. Storlek S. Gråa. 250 kr eller bud.


Bilder

Gick promenad med Niklas idag, vi joggade lite med. Sötnosen! Kommer bilder här nu ! :)

 

 

//olivia


Veckans favorit

Veckans favorit valde jag till den ursnygga kinglandsmössan! Har testat den en gång och den var verkligen urskön. Synd att den är så dyr men den ska nog köpas in på göteborg horseshow ändå för den är bara så skön & snygg! Så därför valde jag den till veckans favorit. Men det är modellen på bilden jag gillar mest. Inte riktigt lika mycket den andra.

 

/Olivia


samma bild ! xd

En gång till bara , det blev lite fel XD

 

/malva


Maja xd

Hej ! Dålig update på bloggen av mig ! Vet ! Sorry ! Men ska bara lägga in denna bilden på bloggen så att jag kan förminska den , fråga inte varför , jobbigt att förklara ! xd Men iaf , på bilden är det Maja och Braveheart :)

 

//malva



Presentation av Niklas

Har ju helt glömt av att jag skulle göra en presentation av Niklas med!

 

Namn: Niklas

"Smeknamn" : sötnos, gulleplutten, gubben, älsklingen, bubben, nikke, nikolaus XDDD , sötnos, hjärtat, pussegubben

Född: 1988??

Haft honom sedan: tror det är 16 december 2008

 

 

Niklas är en mycket snäll liten c-ponny. Han är ca 133 cm i mankhöjd. Ofta är han väldigt försiktig med alla och vill aldrig vara dum. Visst är han sur då och då, alla hästar har ju sina dagar men han vill aldrig något ont för det. Man kan lita på honom i nästan alla lägen. När han tycker det är roligt med ridningen och annat kan han bli väldigt pigg. Han gillar även att hoppa. Men för det mesta när han tycker det är tråkigt går det väldigt sakta. Tyvärr blir han lätt osäker på sig själv med så man måste ofta uppmuntra honom. Men jätte mysig är han. Något rädd av sig och lite tillbakadragen. Men jag kommer nog ALDRIG ha en sån snäll och lydig häst som honom. Han är verkligen en ängel! Han är verkligen speciell. Han går själv in till boxen på kvällen för det tycker han känns bäst. Det negativa med honom är att han är rädd för kor och vi måste nästan alltid rida förbi kor.

 

Nu får det här räcka med .  Tar med lite bilder på honom.

 

 

 

//olivia

 


Ridning på stranden

Blev ridning på stranden idag med Matilda. Niklas var verligen supergo och var så full av energi. Kände det redan från början. Vi galopperade bara en gång eftersom vi red länge och stranden är lång så det räkte gott. I slutet fick prinsen lite frispel med matilda, hehe. Han var även jätte svettig efteråt. Hästarna tyckte det var superkul. Niklas har inte varit så glad på jätte länge. Vilken känsla alltså! Bara svepa fram över stranden med vinden blåsande på en vit ponny var min dröm när jag var liten och den kan jag uppleva nu! Så fort isen försvinner och det blir lite varmare ska jag bada med hästarna igen som vi gjorde förra året. Mina älskade hästar ! <333

 

 

 

/Olivia


Favoritbloggar

Jag tänkte skriva lite om bloggar jag ofta läser. Bloggar jag lägger märke till är bloggar med

 

*Snygg header/design

* Intressanta inlägg och gärna varierade

* Tips om saker och ting

 

Några bloggar jag tycker om och ofta läser är

 

www.ponnytavling.blogg.se

www.horsebalance.blogg.se

www.kaloescha.blogg.se

www.sanmiguel.blogg.se

www.teamsl.blogg.se

och självklart älskar jag skvallerbloggar så som

 

www.ponnysanning.blogspot.com

 

Vad läser ni för bloggar?

 

/Olivia


Veckans diss!

Jag och Malva kom fram till att eftersom vi har veckans favorit måste vi ju ha veckans diss med! Som ni ser har vi också gjort kategorier för veckans favorit och veckans diss. Så vi kommer alltså oftast ha veckans diss på lördagar och veckans favorit på söndagar. Vi kommer ta varannan vecka. Den här veckan är det ju min tur.. Så jag satt och funderade och kom fram till att ljusbruna stövlar/ridskor/chaps är enormt fult!

Gillar färgen på träns, det tycker jag är riktigt snyggt! Men att ha chaps/ridstövlar/ridskor ser verkligen kräsligt ut tycker jag. Blir bara så mycket. Bättre med svart eller mörkbrunt läder då det ser lite mer stilrent ut. Men detta är MIN åsikt. Alla  har sin egen smak. Men jag tycker det syns för mycket.

 

 

bild lånad från hooks.se på ett par ridskor/chaps.

 

Ni får gärna komma med tips om diss/favorit!

 

/Olivia


Lrk- Negro

Jag skulle ha Negro på lrk idag. Det gick inte bra. Hon drog hela tiden och var jätte pigg i galoppen. Har ALDRIG känt mig så osäker på en häst. Osella är dubbelt så pigg men inte alls som Negro. Jag gillade henne inte. Vi passade inte. Hoppningen gick verkligen inte bra. När jag satt där i sadeln började jag tänka på Osella. Jag saknar henne så fruktansvärt. Jag vill ha henne här, här brevid mig. Min beskyddande ängel. Men jag är glad att hon finns. Började nästan gråta när jag satt där och tänkte på vilka underbara hästar jag har och Osella att vara med!

 

Jag tror inte jag kommer rida Negro mer. Kände mig så osäker fast det gick bra egentligen. Det kändes inte rätt helt enkelt och så är det ju ibland.

 

/Olivia


16-17/1-10

Hann inte blogga igår.

 

16/1- Hästarna var INTE på humör. Typ ingenting funkade ungefär. Prinsen bet även Malva i fingret och höll kvar :/. Niklas var jätte trött och sur han med. Hoppas på bättre nästa gång.7

 

17/1- Jag och Malva åkte till skara hästsport när mamma hämtade oss vid halv tre ungefär. Vi åkte och kollade på lite hjälmar. Sedan köpte jag sporrar med. Det enda jag köpte men jag behövde ju typ inget. Vi hittade ingen hjälm som var riktigt skön förutom GPA:n och jw hjälmen men tkr dem är dyra. Kanske inte går att hitta billigare?

Men sedan åkte vi hem och mockade direkt. Sedan gick vi en promenad med Niklas. Han var jätte duktig! Borstade Niklas en stund med. Fixade lite i stallet och tog sedan in Prinsen också.  Han var jätte snäll idag som tur var!

 

/Olivia

 

 

 

Imorgon kommer Julia så blir nog inte så mycket update då :)


Veckans Favorit !

Hej där ! Nu har jag och Olivia bestämt oss för att ha en liten aktivitet här på bloggen då det annars nästan inte händer något här på bloggen . Vi ska nämligen ha en sak som heter "Veckans Favorit" ! Det går nämligen till så att varje vecka lägger vi in en bild på något som vi så gärna skulle vilja ha och skriver varför vi har te.x en speciell ridjacka som "veckans favorit" . Den första "Veckans Favoriten" håller jag i . Nästa vecka är det Olivias tur :)

Detta är den första "Veckans Favoriten" vi har här , det är ett par ridbyxor som nästan ser ut som jeans . Min anledning till att jag valde detta till "Veckans Favorit" är att jag tycker att dessa ridbyxor verkligen är ursnygga . Någon som håller med ? Diskutera gärna om saken genom att kommentera , vi här på bloggen ääälskar kommentarer :DD




/ Malva

Ojoj ! XD

Jag ser visst att jag inte har gjort något inlägg på ett tag nu ! Men Olivia däremot har gjort massor ! XD Sorry  !Har glömt xd

Men iaf , idag har jag inte gjort något särskilt . Elr jo , har ridit ! :) Fick Negro som jag ville <3 Tyvärr så hade jag ingen som kunde ta bilder på mig när jag red så det blir tyvärr inga bilder från lektionen .
På lektionen hade vi "tempoövningar" . Jag orkar verkligen inte förklara eftersom t.o.m jag själv tyckte det var krångligt när sofia sa hur vi skulle göra XD Men nu kan jag inte skriva mer för min mage har börjaat kurra :O Pommes , Bearneasesås (stavning) och nuggets väntar där nere på mig ! :D
Bye Bye ! :D

//Malva

Presentation av Prinsen

Lite tips om att jag kunde skriva om Niklas och Prinsen, lite information typ osv.

 

Vi börjar med Prinsen ikväll så får det bli Niklas imorgon.

 

Namn: Prinsen

Det jag ofta säger till honom: Killen, gubben, sötnos, älskling.

Född: 1993

Haft honom sen: 8 mars 2010

 

 

Prinsen är en viljestark c-ponny på 139 cm ca. Han gillar att bestämma och verkar veta att han heter Prinsen. Vi köpte honom av avesta ridklubb. Han är ofta lite tjurig och bitig men är det en bra dag kan han vara väldigt mysig och glad. I ridningen är han väldigt stark för mig eftersom jag inte riktigt kan sätta mig emot honom. Det är väl många som upplevt att sin häst sprungit iväg för att äta gräs? Oftast är han pigg och förväntans full när man skrittar mot skogen. Han är en lagom pigg ponny men nu när han är lite fet och har mycket päls går det lite trögare + att det är så mycket snö. Prinsen skaffar sig gärna någon dålig ovana som man fort måste sätta stopp för. Han har även oftast hat och älskvägar. Så på sina "hatvägar" tycker han allt är tråkigt och på sina "älskvägar" är han väldigt pigg och vill iväg! :) Han är inte särskilt rädd av sig. Enda gången han har blivit rädd när jag haft honom är när vi red förbi ett hus och så startade en motorsåg precis brevid. En annan gång han blev rädd var också när vi galopperade uppför en backa som han verkligen älskar och drar iväg rejält! Då var det någonting bakom som han skrämdes ( såg att det var något men hann inte att se vad). Då satte han full fart och det bara trummade under honom. Han gick omkull på gruset och gjorde sönder hela tränset. Så det var bara till att leda en hungrig, stressad häst hem i typ ett rep bara , hehe. Men jag tycker han är en underbar häst i hela sig! Mamma och pappa har väl inte riktigt samma åsikt tyvärr.  Han har tävlat upp till 1 meter i hoppning . Han har tyvärr också sommarexem.

Ja, det finns massor att skriva om men det här får räcka :)

 

 

(dålig sits på övre bilden ) (A)

 

 

//Olivia

 

 

 


.

Imorgon kommer Malva. Kommer bli jätte skojsigt! Håller på och funderar lite på vart vi ska rida. Någon som även har tips på hur man kan lägga upp ridturen kanske ? :)

 

 

 


Ridning på Lrk

Fick Pralin idag , han är verkligen väldigt lätt att hänga med i galoppen. Underbar galopp! VI tränade på volten litegrann. Och så ridvägar typ+ framdelsvändning , halvhalt :) . Sen var jag tvungen att hälsa på Ida :D

13/1-10

Linnea kom och red Niklas . Han var jätte seg. Prinsen ville vara äta , rättare sagt = dålig utreritt XD men men inte mycket att göra åt. Fick iaf en liten galopp på Prinsen innan det kom massor med snö ivägen för oss :)

Outfit

En röd/svart outfit!

 

/ Olivia


Sorry!

Har inte hunnit blogga någonting, har haft för mig massor. Kommer antagligen inte bli någon update imorgon heller. Men jag och Malva var ju i måndags och red barbacka. Jag på Prinsen & Malva på Niklas. Vi red i djup snö en stund. Framåt var dem ju inte riktigt men dem gjorde som vi sa. Jga & Prinsen tar oss längre och längre fram!

Igår var jag även på promenad med Prinsen i mörkret. Emelie tog med Niklas också. Blev jätte kort tur i typ bara 10 min för hennes pappa skulle komma men dem gick iaf röra på sig !

 

Bjuder på en bild för att jag vart borta!

 

/ Olivia


Centimeters hoppningen

Malva hittade lite bilder innan jag skulle vara med på centimetershoppningen på lrk . Söta Prinsen ! Hade långa tyglar för värmde upp :) eller inte helt långa tyglar men xd . Sista bilden är så söt !

 

 

/ Olivia


Rubriker är enormt jobbiga

Blev ingen ridning idag, kunde knappt stå på benen på gatan idag, gladhalt var det verkligen. Så ville inte ta risken att ta ut hästarna på isen. Pappa slängde en gran till dem ( vår innegran). Det blev dem glada av, hehe. Dem körde runt med den i hela hagen och hade dragkamp om den typ. Så söta dem är! Dem var nog glada av att få lite sysselsättning. Imorgon kommer söta Malva.

bild från vinterfotograferingen.  ser inget för solen där , haha.

/ Olivia


Olivia

Du skulle bara veta hut mycket du betyder för mig .Jag vet inte var jag ska börja . Jag blir glad av att veta att det finns någon där för mig , någon som jag kan berätta allt för . Att veta att det finns någon som jag kan få ut alla mina känslor hos . När jag är ledsen vill jag att du ska va här hos mig , för när jag är med dig blir jag glad . Jag blir glad av att veta att jag har en vän som jag älskar så mycket att jag skulle kunna offra mig själv för . Och att veta att hon skulle göra samma sak för mig . <3 Jag vill vara som dig ,världens bästa vän man kan ha !

Jag blir glad av att veta att jag har en riktig vän . En vän jag verkligen kan lita på . En äkta vän ! <3

Jag kanske inte visar tillräckligt hur mycket jag älskar dig . Men det här är ett tecken på min kärlek och tacksamhet ! <3

Ridning

Idag red jag på LRK , första lektionen på denna terminen . Jag fick Negro, trodde inte att jag skulle få henne eftersom jag hade henne förra terminen , terminen ut :) Vi red serpentiner och tränade på bakdelsvändning . Det gick jättebra ! Jag kunde hantera Negro bättre nu . Hon är ju piggast i stallet ^^ Men orkar inte skriva mer .

Här kommer liite bilder :)




/ Malva

Vinterfotografering

En bild från fotograferingen. Någon som vill se mer?

/ Olivia


Tone ! <3

Var och provred Tone idag ! Det gick superbra , hon är verkligen go .. och envis . hehe xd . Hon var så himla snäll och mysig ! Hennes man var gudomligt fin . Den var lite rufsig, tjock och mysig :d Vi får se om jag kan ha henne i sommar :) <3

Aja, blev inget långt inlägg men det får gå . Här kommer bilder på mig och Tone <3





Är hon inte söt som socker !? :D <3

/ Malva

05/1-11 - Våra ridturer

Vi började rida Niklas. Han var framåt och verkade glad. Olivia red fram och tillbaka en stund på en grusväg först. Det gick jätte bra att galoppera.  Malva tävlade mot Niklas&Olivia när vi galopperade . Kingen vann såklart ! :) (niklas&olivia). Malva bara" ni kom före ganska mycket " . Hahhaa xd. Olivia red Niklas lite på en grusplan vid en ladugård och travade runt. Gick fint riktigt fint. Sedan red vi in i den underbara vinter skogen. Det var jätte fint. Tyvärr ser det ju inte lika fint ut på bilder. Synd att man inte får med alla fina färger. Sötnosen var så pigg och glad. Kollade lite åt ett håll hela tiden och var lite nervös. Ville även äta granris hela tiden med . hehe. Mycket snö var det  verkligen! Men det gick. Olivia tvingade ner Malva i diket för att ta en bild som blev helt fail så hon fick snö i hela skon. Travade lite i djupsnö och sedan när vi kom upp galopperade vi. Då gick det fort. Olivia skulle stanna vid Malva men det blev typ 20 m längre innan Olivia fick stopp på honom. hehe.

 

4

Det var bilderna på Olivia&Niklas

 

Sedan var det Malvas tur att rida Niklas. Gick faktiskt jätte bra. Malva red inte riktigt lika länge eftersom det blev att Olivia red ganska länge och det är ju jobbigt för honom att rida för mycket i djupsnö. Fast det var ju bara djupsnö på ett ställe. Det var där han ville äta granris med Malva hela tiden . Bushest. Malva fick även ducka för en liten gren men fick lite snö över sig ändå. Kaaaaaallt! Även hon fick en härlig fin galopp men som var något lugnare.

 

Här kommer bilder på Malva& Niklas

Hur ska detta gå?

 

Vi skulle även rida Prinsen. Han var jätte mysig och han har börjat slicka hur mycket som helst istället för att naffsa (konstigt). Det var så synd om honom idag. Först fastnade han med bettet i en grej i stallet så han fick panik. Men som tur var fick Olivia&Malva bort det fort och det hände inget. När Olivia red ut kändes det som att det var någonting som var fel. Sadeln satt jätte långt bak. Så vi ändrade det direkt. Men det var någonting mer. Han var tveksam och kändes som att han inte riktigt gick rätt. Någonting var verkligen fel! Men Olivia red vidare och travade in på grusvägen vi lite tidigare travat med Niklas på. Han var trög och tveksam. När vi hade vänt började grannens hästar springa i panik typ, sedan hörde vi något konstigt ljud och så drog prinsen på några steg i galopp och gjorde något konstigt"rädsla språng"? Men det gick bra men han var spänd hela tiden så vi gick hem. Det började även mörkna och vi hade inte reflexer. Ledde honom på hemvägen men då skulle ju såklart snöslungan komma. Han  blev stel igen men gjorde inget.Tur det.

Blev lite fel med skuggan och så på bilden och det är absolut inte så mörkt. men så är det när man har en kamera som inte gör som man säger . Men tycker den var gullig ändå !

Såhär ljust var det ute :)

 

Hemma var han jätte mysig och slickade massor igen! Tyvärr blev det ingen ridning för Malva på Prinsen :/

 

 

// Olivia & Malva

 

 

 

 


rubriken är väldigt fin?

Sitter nu och väntar på att Malva ska komma, det är trååååkigt ! :((

 

Men vi ska ta en uteritt med Niklas i varjefall. Får se hur det blir med Prinsens del.


Födelsedag ! :D

Hejsan svejsan ! Idag fyller jag år ! :) Mamma har uppvaktat mig hela morgonen . Jag vaknade klockan 9.00 på morgonen(nu på lovet har jag oftast vaknat klockan 12.00) av att mamma kom in och sjöng hela den här visan om att man ska dränkas o så . Hon hade med sig en bricka . Därpå låg det lite mini-puffar , yoghurt och ett stort glas Proviva Blåbärssmak. :) ( jag älskar proviva blåbärssmak xD ) Och det bästa av allt hade hon en påse med massa presenter i ! :p

Jag fick :

En jättefin mysig turkos morgonrock .
En pyjamas ( turkos :p ) .
En tröja med luva och dragkedja .
Ett par rosa långkalsonger .
Ett USB-minne :D
En kalender .
Och 500 kr :D

Hejdå ! :)

/ Malva

Grattis Malva!

Grattis Malva på födelsedagen! Ha en riktigt riktigt bra och underbar födelsedag ! Älskar dig massor bästavän! (LL) Du är världens bästa .

 

 

 

(Tidinställt inlägg) Kommer ej hinna blogga imorogn.


Glad ! :D

Är verkligen jätteglad ! Ska åka och provrida den där fjordingen som vi hitta på blocket.se , vi får hoppas att den är snäll så att jag kan ha den i sommar ! Den var ju ändå bara 5 år så det kan ju hända att den är rätt pigg , + att det är en fjording och fjordingar kan vara rätt busiga , men dom flesta är ändå rätt stabila . Men ni får hålla tummarna för mig ! :)

Hejdå !

/ Malva

Inget att göra :/

Hej ! Det här kommer bli den trökigaste dagen någonsin ! Jag är ensam hemma , har verkligen INGET att göra och eftersom mamma inte är hemma kan hon inte köra mig någonstans, och vill ju inte cykla nu när det är så himla halt :/
Snäälla kan någon tipsa om något man kan göra ?? :/ Vem som helst ?! Bara ifall du kommer på nåt att göra säg det  :D

Fyller år imorgon !
Önskar mig :

* Pengar
* Pengar
* Pengar
* Pengar
* Pengar
* Pengar
det var min lista på vad jag önskar mig det !
Ska försöka samla ihop till en Systemkamera :D

Hejdå ! :)

/ Malva



Olivia ! :D

Märkte att det bara är Olivia som skrivit inlägg på ett tag nu . Så tänkte skriva ett litet inlägg . Jag var ju som sagt hos Olivia idag :) Vi red ut , det var jättemysigt . Det var så mysigt väder med solnedång så det blev sånt där mysigt ljus ! Prinsen som brukar naffsa och bitas när man gör iordning honom var faktiskt rätt snäll när vi gjorde iordning honom . Det blev ju lite problem när vi skulle hämta honom från hagen men på andra försöket gav han sig nästan så vi hann sätta fast honom . Niklas var ju såklart jättesnäll som vanligt :) Han är så go den där ponnyn ! När vi kom tillbaka hem efter ritten tog jag in Niklas i boxen och hämtade Olivias kamera så tog jag några bilder på Olivia och Prinsen där ute . Hon har ju laddat upp två st i ett inlägg här nedanför . Tog en av bilderna och ljusade upp den lite , laddar uppbilden här nedanför :)
Nu ska jag se på Simpsons . Hejdå !

/ Malva

Sv till Olivia

Kommentar 1 .Olivia : Alltså eran blogg är bäst!!!! menar det <3 :P :)

 

Svar. Tack så mycket :) coolt att vi har samma namn (Y)

 

Kommentar 2. Olivia: Inget :( Fick inte det det JAG ville ha!! :( fick raka motsatsen:(

Svar : okej , vad tråkigt ! Hoppas på bättre nästa år ! men julen är ju inte bara till för att få julklappar :)

 

 

 

 

 

/ Olivia


1/1-11- Uteritt och skottlossning !

Malva var här och red , orkar faktiskt inte skriva om allting igen så är ni intresserade får ni läsa om det på min blogg : oliiviiagustavsson.blogg.se. Men kan ju sammanfatta lite. När vi var ute och red var det någon som sköt med gevär iaf så Prinsen blev lite skärrad. Malva tog även bilder på mig och Prinsen som jag lägger upp några utav.

 

Malva , det var även roligt att du ville komma idag med! :)

Så go liten häst jag har ! :)

 

 

 

Någon som är intresserad av att se va jag köpt det senaste till hästarna?:)

 

 

// O


Vad säger man nu? :D

Gott Nytt År !

 

hejdå med 2010 och hej på 2011 :)

 

/// Olivia

 

 


RSS 2.0