Vill ha!

Jag vill verkligen ha en longérlina och ett longérdelta. Det är synd att det kostar så himla mycket för anars skulle jag helt klart köpt det direkt. Jag har ju råd med det men pengarna behöver jag ju eftersom jag snart ska köpa systemkamera. Men jag får säkert massa nya saker senare närmare sommaren. För jag behlver massor mer.
Nu är det så med att det är ganska svårt att hitta det, jag hittar det iallafall inte på hööks. Men om man har tur kanske man hittar något billigt på t e.x Tradera eller Blocket?

/malva

Imorgon kommer Malva..

Imorgon kommer Malva hit. Jag och Mamma hämtar henne i skolan för vi slutar nästan samtidigt. Vi ska rida ut. Jag rider Prinsen. Vill rida honom så mycket som möjligt nu så att han blir musklad och dessutom har jag saknat att sitta på hans trygga rygg. Malva ska rida Annabell igen. Ge henne en ny chans. Hon bockade ju av henne förra gången men jag tror det kommer gå bättre den här gången bara Malva är bestämd mot henne.

Vet dock inte riktigt vart vi ska göra iordning dem för har ju typ samma box just nu. Men Prinsen får väl stå i sin box och Annabell i gången. Fast Annabell kommer väl bli assur (a)

prinsen älskling <3

 

/olivia


Ridning-Prinsen

Om jag glömt berätta det så har Prinsen kommit hem till oss igen hastigt och lätt. Han har blivit pollenallergisk där borta tyvärr så han klarade inte att vara där för dem hade så mycket pollen. Hade ingen aning om att han var känslig för det. Men för att komma till dagens ridpass. Han stannade mycket och gnuggade nosen mot benen i början men sedan försvann det mer och mer. Red först på banan och där var han seg och ja, han kliade sig mycket som sagt. Men sedan red jag ut litegrann och då piggnade han till men det kliade mycket på honom. Men tycker han skötte sig jätte bra och när jag gick in på banan igen senare så var han lite piggare även där.

Tar med en bild som Mamma tog.

/ olivia


Schabrak.

Hade tänkt att jag skulle göra en outfit. Men mitt photoshop krånglar, så det går inte :/
Istället lägger jag in några schabrak som jag verkligen älskar!


Luxury Schabrak dressyr.
Gold Medal
®

Kostar just nu på Hööks bara 124 kr!
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400304&deptid=106&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC  <-- LÄNK



Sport allroundschabrak
Gold Medal ®


Kostar just nu på Hööks, 299 kr.
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400542&deptid=106&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC  <-- LÄNK




Allround schabrak
Showmaster® Scuare

Kostar nu på Hööks bara 99 kr!
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400787&deptid=106&sortType=sortPris&sortOrder=ASC <-- LÄNK


Ja, 2 av dem var ju faktiskt riktiga fynd! Passa på nu när det är så billigt! :)



/malva

Vill ha!

Absolut kärlek till dessa snygga lamicell schabrak. VILL HA! :DDD fast ja vill ha massor av grejer och schabrak, haha.  Men nu måste jag först och främst få tag i regntäcke till Niklas. Fast har ingen aning om vart man köper desas längre? Dem verkar typ inte finnas att köpas längre.

/ Olivia


Läget här..

Läget här är inte så bra.. Niklas har fått en tumör och mår inte alls bra. Vi funderar och funderar på hur vi ska göra. Men vi upptäckte det i onsdags och kvällen innan hade det absolut inte varit någonting. Och nu under dessa två dagar så har den blivit mindre konstigt nog. Och i onsdags kunde han inte ens gå knappt och hade ingen balans, idag travar han och är jätte glad. Man kan ju alltid hoppas. Håll tummarna för min lilla Niklas!

 

Och vet ni, Annabell hoppade 120 cm i onsdags :D

Jag och Niklas i onsdags när jag försiktigt tog mig upp på honom.<3

 

/ OLIVIA


Bad som inte riktigt var meningen..

Jag och Emelie red ner till svalnäs igår. Det blev väldigt lyckat, fast det hände en liten grej som gjorde dagen extra rolig. Hihi. Fast det var väldigt synd om min sadel. För när vi red i vattnet och hade ridit där en stund så kände jag bara hur Annabell försvann under mig och så låg hon där i vattnet och såg så nöjd ut, haha. När vi kom upp på stranden och hade ridit där en stund så kände jag ännu en gång hur hon försvann under mig och rullade sig i sanden. Knäpphästen! Hon såg så rolig ut. I vattnet hann hon dock inte rulla sig med sadel och allt utan bara lägga sig på sidan men i sanden så lyckades hon med det den lilla lurifaxen!

 

Hela turen hem sedan var också jätte lyckad. Hon var så glad och sprallig! :D

 

/ OLIVIA


Hälsat på Prinsen..

Varit och hälsat på Prinsen idag. Vi red ut i skogen. Jag och Felicia alltså. Felicia red en häst som hette Charlie och jag red ju såklart Prinsen. Han var ganska pigg, det var nog skönt att bli av med all päls. (dem har helklippt honom).

Vi fick även titta på hans hage,lösdrift och hälsa på hans hagkompisar. Dem var jätte söta! Men var verkligen jätte kul att träffa Prinsen igen. Hade saknat honom jätte mycket fast nu saknar jag honom igen, haha.

Kommer en liten bild nu. Hinner inte skriva mer just nu ändå. Emelie vill inte det, ^^

/ olivia


Malva hissar...

...Yoggi Musli Top! Jag tar alltid med en sån liten Yoghurt till skolan som mellanmål. Det är en liten Yoghurt med supergod Musli & små chokladbitar, vit choklad. Vet inte om det är chkladbitar i alla smaker. Supergott om du blir lite sådär småhungrig. Ett hett tips! haha.

Här är en liten bild på den smaken jag alltid köper! hehe. Apelsin smak ♥
Är det någon mer som äter denna ofta?

/ malva

ska sätta mig och mumsa i mig denna nu.. thihi (a)

Älskar!

Åh, älskar verkligen scapa schabraken i den gamla modellen. Dem är läskigt snygga, haha! Skulle inte tacka nej till ett i typ orange eller gult. Skulle vara urtufft på Annabell. Synd bara att det är så himla dyra och att man knappt får tag på dem schabraken mer. Eller är det någon som säljer ett billigt? (a)

/ O


Imorgon..

Imorgon så åker jag till Prinsis och hälsar på. Ska rida honom också. Kommer bli superroligt! Ska börja lite på banan och sedan rida ut. Felicia som alltså är Prinsens fodervärd rider en häst som heter Charlie. Blir säkert toppen. Får ju hälsa på Prinsen och så kommer jag ju lära känna Felicia lite bättre. Toppen toppen!

 

/ Olivia


Hoppning

Hoppade både hästarna idag. Niklas hoppade jag dock inte så mycket. Han får inte motioneras för mycket just nu men han vill verkligen röra på sig och det var hur länge sedan som helst som jag verkligen hoppade honom. Säkert innan vintern alltså! Helt sjukt. Han tyckte det var kul att hoppa men inte själva ridningen annars, haha. Förutom när jag red ut till grusvägen lite senare.

Annabell gick det ganska bra med. I början gick det toppen men mot slutet blev hon jätte grinig och reste sig en gång. Hon vägrade att galoppera lilla busan. Kommer en bild på varje häst :D Hoppade inte jätte högt på bilderna, men fick inte bilder på dem högre höjderna. Fast hoppade inte jätte högt. Det är ju inte höjden som är viktigast och jag har inte haft henne mer än en månad nästan. Detta var nästan första hoppasset förutom den gången då jag hoppade jätte små hinder.

måste träna sitsen!

/ Olivia


Centimetershoppning.

Var ju med på centimetershoppningen förra söndagen. Alltså 10:de april. Jag fick Ida och det gick jätte bra. Felfritt! Gick lite segt kanske men vi tog det lungt och hon var jätte snäll och duktig. Lovisa hoppade Annabell i 60&70. Även dem gick felfria. Dock strulade det med efteranmälningen på 70 cm så dem ropade in Lovisa när hon satt på läktaren? Märkligt. Men det fixade sig så hon startade sist i 70 cm istället.

Lägger in en film på mig och ida och en på lovisa och bellis <3

 

 

kommer även lite bilder nu :D

ida bäst elskling <3

/O


16/4-11-Dålig updatering

Har inte kommit in på bloggen , glömt lösenordet.Har aldrig gjort det förut  på någon blogg. Men råkade göra det nu tydligen. Så därför har det inte varit någon updatering på jätte länge. Men nu är malva här och sa lösenordet , haha.

Ska i varje fall snart ut och rida Niklas. Malva fotograferar såklart! Kanske kanske kommer Klara senare så jag ska träna för henne med Annabell. Hoppas! Hon krånglar lite nu, eller hon testar ju såklart men behöver lite hjälp med hur jag ska göra. Kommer lite bilder från dem senaste dagarna nu!

 

/Olivia


Sjuk..

Var sjuk idag, men har tatt mig ut och gått promenad med Niklas ändå. Alltid bra med lite frisk luft. Och blir alltid på bra humör när jag är med hästarna. Tränade lite frihetsdressyr med Annabell idag också eller vad man ska kalla det. Hon var jätte duktig på just inkallningarna och kom med öronen rätt fram hela tiden i oftast trav. Men så helt plöstligt så bara strök hon öronen bakåt en gång när hon var typ 2 meter ifrån och sedan när hon är framme hon mig så bara stegrar hons ig rätt upp i luften. Fattade ingenting för sen var det ingenting mer med det.

 

Aja, det var nog bara någonting eller något annat men det finns inget svar

lovisa och annabell, matilda och prinsen , jag och niklas.

 

/ olivia


Statistiken.

Tack för att ni vill läsa vår blogg!
Ville bara säga att statistiken och sidvisningarna har blivit mycket högre. Tackar! :)

/ malva

Tack för tipset!

manda om Canon vs. Nikon:
jag föredrar canon. den är lätthanterlig och har lätta inställningar. tycker canon EOS 400 är väldigt bra :)
http://www.canon.se/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/EOS_400D/

Tack för tipset! Den verkade väldigt bra.
Vet du vad den kostar ungefär?
Vart den finns o köpa o så?
Kunde tyvärr inte hitta sådan information där. :)

/ malva

Bellis och Sellis!

Annabell har  varit jätte fin nu dem senaste dagarna. I måndags var hon verkligen superfin på volten. Hon bockade dock en gång men inget stort bocksprång och det var mer att hon började bli lite trött. Lite seg där också. Men man behöver nog bara vara ganska bestämd så går det bra sedan. Igår red jag dessutom i regnet och det gick också jättebra. Hon var på humör ändå. Vi red ganska mycket på grusvägen lite längre bort och fick en rejält härlig galopp. Hade ganska hård sits men det blir det lätt när man har thermobyxor och massor av tjocka kläder.

Ja, kallar Annabell för Bellis :)

 

Fick reda på att Osella var såld igår med, tråkigt men hon får det säkert bra. Fast jag kommer ju inte kunna se henne varje dag när jag rider förbi nästan. älsklingen <3 Och henne har jag alltid kallat Sellis. Bellis Sellis :D

osella i somras strax efter fölningen.


/ OLIVIA


Canon vs. Nikon

Hej!

Nu har jag sparat väldigt länge , utan att veta vad jag egentligen ska spara till. Men sen bestämde jag mig för att det är en systemkamera jag ska spara till. Jag älskar ju att fota , och jag vill verkligen ha en ny kamera nu. Min börjar bli seg och inte lika bra som förut. Jag har då en Digitalkamera , Samsung är märket.

Jag har kollat lite efter systemkamera och jag har hittat en ganska billig men ändå bra systemkamera på Expert. Jag är inte säker på om det var en Nikon eller Canon. Många säger att Canon är det bästa märket , men vad är det som är bättre med Canon än med Nikon undrar jag? Jag vil ju ha en kamera som tar bra bilder , och håller länge. Är det någon av er läsare som har en systemkamera? Då skulle det vara väldigt snällt om ni kunde ge tips om , vilket märke jag ska ha. Canon eller Nikon?

Här är en bild jag tog för ungefär 10 minuter sen. Mys!


/ malva

Härligt väder !

Hej !

Idag hämtade Olivia mig på skolan som vanligt på Måndagar. Vi började med att ge dem hungriga hästarna hö , sedan gick vi in och åt lite pannkakor ♥ hehe.

Jag red Niklas och Olivia red Annabell . Det var underbart fint väder idag ! Perfekt för en skogsritt tycker jag! Niklas var ganska pigg i början , men sen när vi red hemmåt blev han ännu piggare , men då skulle vi rida på en åker lite först och det ville han ju såklart inte , utan han ville hem xd fick bli lite skritt på grusvägen i stället och stå och kolla på Olivia när hon red Annabell på åkern. Det såg jättebra ut , Annabell var ganska pigg och glad som vanligt och visst kom det ett litet bocksprång ! Låg mest och kramade Nikke runt halsen och njöt av det fina vädret medans Olivia red . Det var härligt!
Glömde att nämna att självklart så skulle mina chaps krångla .. Jag har använt dem kanske högst 10 gånger och dragkedjan har redan börjat krångla ! Asså dem är ju jättesköna o så , och snygga (hihi) . Men inte speciellt bra kvalité ? Aja, vi får hoppas att det inte händer igen alltför ofta . Isåfall blir det väl till att köpa nya ! :/

Har du chaps ? Vad är det för märke ? Är det bra kvalité? Något du skulle rekomendera ?

Blev inga bilder på dagen när vi red , men jag tog några bilder precis innan jag åkte hem på Annabell . Niklas stod för långt bort . Fick sooma när jag skulle ta kort på honom och det blev ingen speciellt bra bild . En ganska suddig , men aja . Det får komma upp ändå! :)


haha , nikke ♥

annabell , haha lägg märke till lilla nikke i bakgrunden ! ♥

smygtog en liten bild på Olivia vid datan , hehe (aa)

/ malva

Prinsis har åkt<3

Nu har Prinsen åkt till sitt nya hem.. känns jätte konstigt att han inte är här mer. Men det känns nästan så overkligt så jag saknar honom nästan inte än. Känns bara som att jag lämnat honom över natten hos våran granne som vanligt och som alltid liksom. Men var jätte jobbigt precis när han åkte. Fast det bästa är ju att jag får komma o hälsa på/rida nästan när som helst! :D

min lillpojke <3

dessutom gick han jätte fint idag när jag red. Tränade mycket på att galoppera på volten. Red på en åker jag nästan aldrig ridit på förut. Skulle ha ridit i skogen men det kom konstigt nog en VIT ÄLG!!!

tar lite bilder på prinsen och även lite bilder på annabell . dem kommer lite blandat :)

/ olivia


Imorgon..

Imorgon åker världens bästa häst Prinsen till sitt nya hem. Känns bra att han hamnar där han hamnar men känns forfarande inte bra att han ska åka. Så himla sorgligt.. Ska rida ut med honom i skogen imorgon iaf innan dom hämtar honom. Det blir säkert toppen. Mamma filmade massor idag så har en film som jag lägger upp här. Dessutom är ju ändå Prinsen fortfarande min.
Ridpasset med Annabell gick inte bra. Jätte grinig men när jag red ut blev hon jätte glad och taktade. Agens följde med och joggade brevid :D
och jag vet, jag rider inte bra.
/ olivia

RSS 2.0